Joshua Redman Quartet_KIB_09

Fem supernavne tilføjer internationalt stjernestøv til Jazz by the Sea 2015

Copenhagen Jazz Festival er klar med de første fem navne til programmet for Jazz by the Sea ved Kulturhuset Islands Brygge – og der er tale om fem internationale supernavne, der sætter ekstra jazztrumf på et af festivalens største og mest populære koncerttemaer.

3/7, 20:00: Yellowjackets (US) // Læs mere & køb billet
6/7. 20:00: The Bad Plus Joshua Redman (US) // Læs mere & køb billet
7/7, 20:00: Jason Moran’s Fats Wallers Dance Party (US) // Læs mere & køb billet
8/7, 20:00: Larry Graham & Central Station (US) // Læs mere & køb billet
11/7, 20:00: Bill Frisell – Guitar In The Space Age (US) // Læs mere & køb billet

Alle fem internationale navne har tidligere gæstet Copenhagen Jazz Festival med stor succes. Larry Graham startede en regulær funkfest på Islands Brygge i 2011, det legendariske jazzband Yellowjackets har et stort følge verden over, og Jason Morans seneste besøg fik Politikens musikredaktør op af stolen og til at kaste seks stjerner med ordene “Klapsalverne nægtede at stoppe efter hårdtpumpet fest” – når Moran vender tilbage til København er det med den komplette udgave af hans stort anlagte hyldestprojekt til Fats Waller (1904 – 1943).

Bill Frisell og Joshua Redman har begge været på Copenhagen Jazz Festival før som hovednavne, men denne gang kommer de med to fuldfede aktuelle projekter. Joshua Redman er gæstestjerne og umage påhæng i den på alle måder utraditionelle, humoristiske og provokerende trio The Bad Plus, med hvem han netop har udgivet The Bad Plus Joshua Redman. Og Bill Frisell, som på sit nyeste kvartetalbum Guitar In The Space Age giver fortolkninger af bl.a. Brian Wilson, Joe Meek, Pete Seeger og Link Wray, har efterspurgt at spille på et åbent og feststemt venue – og han får lov at afrunde det internationale program på Jazz by the Sea på festivalens sidste lørdag den 11. juli.

Bill Frisell – “Telstar” https://www.youtube.com/watch?v=jrM-WmB2kdI

De sidste navne til Jazz by the Sea 2015 offentliggøres den 1. juni sammen med udgivelsen af det trykte program. Releasefesten finder sted i Koncertkirken. Billetsalget starter i dag.

 

Nyd spisehusets grillbuffet eller tapas tallerken inden aftenens koncert!
Bryggens Spisehus tænder grillen foran Kulturhuset Islands Brygge alle dage under festivalen kl. 17.00. Tapastallerkenen sælges kun i forbindelse med jazzfestivalen. Husets lækre grillbuffet består af tre slags kød samt 6 salater og diverse. Tapas Tallerken: 169 kr. / Grillbuffet: 189 kr.