Pressekontakt


Copenhagen Jazz Festival
Sankt Peders Stræde 28C, 2. sal
1453 København K
Tlf.: +45 3393 2013

Generelle pressehenvendelser → press@jazz.dk

Simon Christensen → simon@jazz.dk
Kommunikationsansvarlig

Kasper Stougaard → kasper@jazz.dk
Kommunikationsmedarbejder

Website: www.jazz.dk
Facebook: @cphjazzfestival
Twitter: @cphjazz
Instagram: @cphjazz
YouTube: @cphjazzfestival

→ Akkreditering press@jazz.dk.
→ Tilmeld dig presselisten her.

 

Pressemateriale


Vinterjazz 2017 logo (ZIP)
Copenhagen Jazz Festival 2017 logo-pakke (ZIP)
→ Generel information (PDF)
→ Publikumsundersøgelse (PDF)

Pressebilleder
→ Vinterjazz (MAPPE)
→ JazzCamp for Piger (Pressepakke)
→ Livebilleder fra Copenhagen Jazz Festival (MAPPE)
→ Herbie Hancock (DROPBOX)
→ Jamie Cullum (DROPBOX)

Copenhagen Jazz Festival


Copenhagen Jazz Festival er en årligt tilbagevendende musikfestival, der fejrer jazzen i alle dens mulige og umulige afskygninger. Festivalen har eksisteret i sin nuværende form siden 1979 og har med sine mere end tre årtier på bagen for længst markeret sig som en af Europas mest velrenommerede jazzfestivaler såvel som en af Danmarks absolut vigtigste musikbegivenheder overhovedet. Denne status er opnået dels ved år efter år at sammensætte et program med udgangspunkt i musikalsk kvalitet og originalitet, dels ved hele tiden at være opmærksom på nye tendenser i både dansk og international jazz, dels ved at være en levende og inkluderende begivenhed, som foregår i byens rum.

Når Copenhagen Jazz Festivalen ruller hen over byen, er København som forvandlet. Over alt spiller musikken: På torve og i byens parker, på jazzklubberne og nye interimistiske scener, i teatre og på museer og – ikke mindst – i byens største og flotteste koncertsale. I løbet af festivalens 10 dage præsenteres mere end 1.000 koncerter fordelt på over 100 scener rundt omkring i byen. Tilsammen bliver disse koncerter besøgt af over 250.000 glade publikummer. Således viser festivalen, at jazzen fortsat stortrives i den historiske jazzby.

Fakta om Copenhagen Jazz Festival
– Festivalen har eksisteret siden 1979
– Én af Europas største jazzfestivaler
– Mere end 1.200 koncerter fordelt på 120 venues (jazzklubber, koncertsale, teatre, torve, pladser og haver) i hele København og Frederiksberg
– Programmet bliver trykt i 80.000 eksemplarer
– Sekretariatet producerer selv ca. 120 koncerter herunder koncerttemaer og gratiskoncerter
– Sekretariatet engagerer ca. 200 frivillige, og dertil skal man lægge frivillige på alle spillestederne

Copenhagen Jazz Festival 2017 finder sted den 7.-16. juli.

Om Vinterjazz


Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer omkring 650 koncerter fordelt på mere end 130 spillesteder og arrangører fra Aalborg til Rønne. Kombinationen af festivalens længde plus det landsdækkende aspekt gør Vinterjazz til en mulighed for at møde internationale stjerner på turné, nye danske prisvindende projekter og koncerttemaer som Jazz for Kids, Something Else, Jazz Remixed, m.fl.

Det, der gør Vinterjazz til en speciel musikbegivenhed, er, at det er et nationalt sammenskudsgilde mellem spillesteder og arrangører, musikere og publikum, de store byer og udkantsdanmark – et nationalt initiativ, som er skabt og finder sted lokalt. Vinterjazz er dog først og fremmest en klubfestival, som kickstarter sæsonen for de mange jazzklubber, som skaber et miljø, hvor jazzen kan udvikle sig og leve året rundt. Derfor er det også med stor glæde, at Vinterjazz de seneste år har sat ny rekord med deltagelse af mere end 130 spillesteder og uafhængige arrangører.

“Vinterjazz skaber opmærksomhed om jazzen. Den har med andre ord samme funktion, som Copenhagen Jazz Festival har om sommeren. Ved at slå en festivalparaply op skaber man nysgerrighed, presseinteresse og øget publikumsopmærksomhed om en genre, der ellers på nær nogle få store navne har paradoksalt lave publikumstal i forhold til den enorme talentmasse, den rummer. Musikken trives som et resultat af [festivalens] forståelse for, hvordan man får publikum og pressen i tale. Ikke bare om sommeren i København, men også landet over i februar, når der er Vinterjazz.” (Thomas Michelsen, musikredaktør på Politiken)

“Vinterjazz er et sammenskudsgilde, der skabes af jazzklubberne og de turnerende musikere under festivalen. Jo flere steder der er med uden for København, jo tættere er der mellem Vinterjazz-aktiviteterne, så derfor er der stadig plads til flere aktive aktører og arrangører i landets yderområder. Vinterjazz har til formål at sætte fokus på dansk jazz og i særdeleshed på de dedikerede spillesteder, uafhængige arrangører og jazzforeninger rundt omkring i landet, og det gør vi ved at kickstarte sæsonen og skabe en festivalfølelse hos publikum, spillesteder og musikere.” (Kenneth Hansen, festivalleder Vinterjazz og Copenhagen Jazz Festival)

Vinterjazz 2017 finder sted den 3.-26. februar hos mere end 130 spillesteder og arrangører fordelt over hele landet.