21st Century Jazz byder på nykomponeret musik og internationale overraskelser i Skuespilhusets foyer


Ni dage, ni koncerter, ni nyskabende komponister.

Koncerttemaet 21st Century Jazz er et levende bevis på, at jazzen er lige så relevant, som den altid har været. I samarbejde med Det Kgl. Teater præsenterer Copenhagen Jazz Festival igen i år en gratisscene for moderne og eksperimenterende jazz, improvisation og genre-nedbrydende musik. Temaet peger ind i det 21. århundrede med ni forskellige indfaldsvinkler og prisvindende danske og internationale bands og bandledere i Skuespilhusets foyer. Der er fri entré til 21st Century Jazz.

Til 21st Century Jazz kan du blandt andet se frem til koncerter med folk som Fredrik Lundin, Mats Gustafsson, Stefan Pasborg, japanske MoGoToYoYo og meget mere. Her er tre nedslag:

 

Omdrejninger feat. Axel Dörner (DK/DE)

Omdrejninger er et projekt udviklet af lydkunstneren Christian Skjødt og komponist og guitarist Mark Solborg med henblik at undersøge og udfordre lytteoplevelsen for både musikere og publikum. Et site-specifikt værk for ensemble, rum og højtalere – et rumligt instrument.

Til koncerten på 21st Century Jazz får gruppen besøg af blandt andre den legendariske tyske trompetist Axel Dörner. Koncerten præsenteres i samarbejde med G((o))ng Tomorrow og Goethe Institut Dänemark og er støttet af Statens Kunstfond, DJBFA og KODA.

 

Konge feat. Gustafsson, Emmeluth, Vågan, Osgood (DK/SE/NO)

Konge er en spritny, interskandinavisk supergruppe bestående af fire af de mest toneangivende musikere på vore breddegrader, nemlig saxofonisterne Mats Gustafsson og Signe Emmeluth, bassist Ole Morten Vågan og trommeslager Kresten Osgood.

Musikken er cutting edge, nutidig improvisation med elementer af komposition, og selvom gruppens navn klinger af enevælde, er det en kollektivt ledet gruppe udsprunget af et stort behov for at spille sammen og en dyb gensidig respekt.

 

MoGoToYoYo (JP)

Med klar inspiration fra de legendariske freejazzere Art Ensemble of Chicago transcenderer japanske MoGoToYoYo feltet mellem komponerede numre og improvisation. Bandleder Yasuhiro Yoshigaki har optrådt på europæiske og amerikanske festivaler med grupperne Shibuseruzu Orchestra, Otomo Yoshihide’s Ground Zero og ONJO siden 1990’erne.

Yoshigaki har det seneste årti desuden været en hyppig gæst på Copenhagen Jazz Festival, hvor han blandt andet har været koblet sammen med den japanske gruppe EMERGENCY!, svenske Mats Gustafson, landsmanden Kazuhisa Uchihashi og en række danske musikere, heriblandt trompetist Kasper Tranberg, som inviterede Yoshigaki til sit Straw Boss-projekt under Vinterjazz 2017.

 

Se alle koncerter under temaet her:

Fredrik Lundin – De 5 på nye eventyr
Lørdag 8/7, kl. 15:00
Læs mere

All Too Human (DK/FR)
Søndag 9/7, kl. 15:00
Læs mere

Omdrejninger feat. Axel Dörner (DK/DE)
Mandag 10/7, kl. 15:00
Læs mere

Konge feat. Gustafsson, Emmeluth, Vågan, Osgood (DK/SE/NO)
Tirsdag 11/7, kl. 15:00
Læs mere

The hOpening
Onsdag 12/7, kl. 15:00
Læs mere

Jacob Anderskov ‘Resonance’
Torsdag 13/7, kl. 15:00
Læs mere

Stefan Pasborg ‘The Key Project’
Fredag 14/7, kl. 15:00
Læs mere

MoGoToYoYo (JP)
Lørdag 15/7, kl. 15:00
Læs mere

Sølvtøjet
Søndag 16/7, kl. 15:00
Læs mere

 

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 7.-16. juli 2017 på mere end 120 spillesteder fordelt over hele hovedstaden. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk/koncerter. Tak til Nordea-fonden.