Copenhagen Jazz Festival offentliggør samlet program og årets festivalplakat


Det samlede line-up for Copenhagen Jazz Festival 2017 – i alt mere end 1300 koncerter – og årets festivalplakat bliver afsløret torsdag ved en releasefest i Brorsons Kirke på Nørrebro. Kunstneren bag plakaten er Rasmus Meisler.

Når Copenhagen Jazz Festival torsdag den 8. juni løfter sløret for årets program og plakatkunstner, sker det med en tyk streg under mangfoldighed. Det gælder musikken, og det gælder i den grad også med hensyn til festivalens mange forskellige venues. Brorsons Kirke på Nørrebro, Teaterøen på Refshaleøen, Skuespilhusets store sal ved Kvæsthusmolen og H15 på grænsen til Kødbyen er alle blandt de nye spillesteder på Copenhagen Jazz Festival. Den musikalske oprustning rundt omkring i byen understreger jazzfestivalens lokale forankring i København, når det hele går løs den 7.-16. juli.

Tidligere i år sagde vi farvel til den måske største jazzlegende i Danmark gennem tiden, Svend Asmussen. Han er blevet hyldet landet over på den årlige Vinterjazz festival, og han bliver også hyldet på Rasmus Meislers kunstplakat sammen med en af de mange stærke kvinder i jazzen, Ella Fitzgerald, der i 2017 kunne være fyldt 100 år. Ella Fitzgerald er også udgangspunkt for flere hyldestkoncerter på Copenhagen Jazz Festival 2017.

 

Overblik: Festival highlights + årets koncerttemaer

Næste år runder festivalen et skarpt hjørne, når den 40. udgave skal markeres med særlige tiltag, men allerede i år er der skruet ekstra op for de kunstneriske ambitioner hele vejen rundt. Selvom der for længst er udsolgt til koncerterne med Herbie Hancock, Norah Jones og Jamie Cullum, så står de internationale alternativer nærmest i kø i år: Eliane Elias, Jan Garbarek, Anoushka Shankar, Oumou Sangaré, Bill Frisell, Omer Avital, Erykah Badu, Saxophone Summit – og listen fortsætter.

Årets koncerttemaer hedder Jazz by the Sea, 21st Century Jazz, The Sound of New Orleans og Jazz Remixed. Der er desuden gensyn med temaet Something Else i Brorsons Kirke, Wild at Heart i Literaturhaus og fem dages Jazz for Kids på Frederiksberg. Et nyt tema er Song X, som sætter fokus på eksperimenterende sangskrivere i Christianshavn Beboerhus. Samtidig markeres 150-året for den diplomatiske forbindelse mellem Japan og Danmark, hvilket udmønter sig i en koncertrække med japansk jazz og avantgarde.

De nye offentliggørelser i dag omfatter programmet til Wild at Heart, Song X og de sidste af festivalens store gratisscener. De sidste tilføjelser til festivalens highlights er Lee Konitz, Matana Roberts, Ambrose Akinmusire, TRI4TH og en særkoncert i Kastelskirken under titlen The Music of Nicolai Munch-Hansen med deltagelse af bl.a. Kira Skov og Steen Jørgensen (Sort Sol).

Det trykte program udkommer i dag og distribueres i den næste uges tid på alle officielle spillesteder, i Politikens Boghal, på udvalgte kulturinstitutioner og caféer i København og Sydsverige, samt på landets hovedbiblioteker. Det samlede line-up er desuden tilgængeligt i appen Live Jazz Danmark og på festivalens hjemmeside Jazz.dk. Kunstplakaten kan købes på www.jazz.dk/shop.

 

Copenhagen Jazz Festival er en af verdens største jazzfestivaler og finder sted den 7.-16. juli på mere end 120 spillesteder i København og Frederiksberg. En særlig tak til festivalens hovedbidragyder Nordea-fonden, der også i 2017-2019 støtter Copenhagen Jazz Festival, Vinterjazz, Jazz for Kids samt JazzCamp for Piger og gør det muligt at skabe en mangfoldig festival – også for fremtidens generation af lyttere og musikere.