Kira Skov & Maria Faust In The Beginning og Ibrahim Electric til Studie 2


Copenhagen Jazz Festival føjer to stærke koncertoplevelser til festivalprogrammet i DR Koncerthusets Studie 2. Uhæmmet musikalsk udfoldelse med Ibrahim Electric og ambitiøse nye kompositioner af Kira Skov og Maria Faust under titlen ”In The Beginning”.

Den 39. udgave Copenhagen Jazz Festival finder sted den 7.-16. juli 2017 på mere end 120 spillesteder i København og på Frederiksberg. Det foreløbige program for DR Koncerthusets næststørste koncertsal ser foreløbig således ud:

Lørdag 8/7, 20.00: Kira Skov & Maria Faust In The Beginning – Læs mere / Køb billet
Søndag 9/7, 20.00: Emil de Waal+ Old News feat. Randi Laubek, Nulle m.fl. – Læs mere / Køb billet
Mandag 10/7, 20.00: Mikkelborg / Lundin / Dahl / Ginman / Blachman (få billetter tilbage) – Læs mere / Køb billet
Lørdag 15/7, 21.00: Ibrahim Electric – Læs mere / Køb billet

 

Kira Skov & Maria Faust præsenterer deres nye albumprojekt i DR Koncerthuset

Kira Skov og Maria Faust er gået sammen i en ny konstellation under navnet “In The Beginning”. Oplev det ambitiøse kompositoriske samarbejde i DR Koncerthuset under Copenhagen Jazz – med den fulde besætning fra indspilningerne – et estisk kammerkor, blæsere, rytmegruppe og Kira Skov som vokalist.

I begyndelsen af 2016 drog Kira og Maria på en rejse til Estlands sydlige grænseområder. Her fandt de et univers af tabte sange og begravede historier om tab, savn, overgivelse, underkastelse, tro, manglende tro og tilgivelse. De fandt et område i en ellers foranderlig verden, hvor tiden synes at stå stille, og de fandt en gammel og forladt russisk-ortodoks kirke. Et glemt hjørne af Baltikum i en region hvis historie trues af glemslens udslettelse, og som i dag ligger nærmest øde hen. Mange kulturelle og musikalske traditioner er forsvundet, dels grundet de skiftende regimers jerngreb og deres systematiske indoktrinering, dels under voksende indflydelse af det moderne samfund. De blev begge stærkt grebet af de mange historiske og psykologiske lag, der åbenbarede sig i undersøgelsen af dette lille område, der skulle komme til at danne rammen og inspirationen til deres nye fælles projekt, In The Beginning.

I den gamle kirke var der hverken vand eller elektricitet, men mod alle odds fik Kira og Maria arrangeret en indspilning i det betagende kirkerum. De byggede simpelthen et studie i kirken til lejligheden, fløj en stjerneproducer ind fra USA og indspillede deres fælles kompositioner med arrangementer skrevet af Maria Faust til et lille seks m/k estisk kor, fire blæsere, kontrabas og trommer, og med Kira som vokalist og den ledende historiefortæller. In The Beginning er optaget og produceret af amerikanske Mark Howard (Bob Dylan, Emmylou Harris, U2 med flere), som også optog The Cabin Project.

Frugten af det kompositoriske samarbejde og den særlige indspilning er ude på vinyl fra den 12. maj. Under Copenhagen Jazz Festival 2017 får du mulighed for at opleve musikken live i DR Koncerthuset Studie 2 med den fulde besætning fra indspilningerne i kirken i Estland. Copenhagen Jazz Festival & DR Koncerthuset præsenterer:

Kira Skov & Marie Faust “In The Beginning”
Lørdag den 8. juli, kl. 20.00 i DR Koncerthuset, Studie 2
Køb billet fra torsdag den 11. maj kl. 10.00 her: http://burl.nu/miu7na

Line-up: Kira Skov, voc – Maria Faust, as – Ned Ferm, ts – Tobias Wiklund, tpt – Anders Banke, bcl – Thommy Andersson, db – Sebastian Rochford, d
Choir: Marie Roos, s – Silja Uhs, mez s – Annely Leinberg, a – Raul Mikson, t – Meelis Haisoo, bar – Joosep Sang, b

 

5210ce89-d362-4120-8d61-620f1e9f2f8e

Ibrahim Electric lukker koncertrækken i DR Koncerthuset Studie 2

Ibrahim Electric består af intet mindre end tre kapaciteter i dansk musik – guitarist Niclas Knudsen, trommeslager Stefan Pasborg og Hammond-organist Jeppe Tuxen. De har markeret sig som et af de mest originale og populære nye jazzrock-orkestre på den europæiske musikscene og spillet koncerter på nogle af klodens største og mest prestigefyldte festivaler i bl.a. USA, Canada, Brasilien, Cypern, Spanien, Norge, Marokko og herhjemme.

Ibrahim Electrics musik trækker på så mange forskellige referencer som jazz, funk, surf, afrobeat, 50’er rock ‘n’ roll, soul, blues, disco m.m… Alle disse musikalske referencer bliver blandet sammen til den klassiske “Ibrahim Electric-gryderet”, hvor grundelementerne stadig – ligesom da bandet startede for 10 år siden – er energi, power, virtuositet og spilleglæde.

Alle har de skabt sig et navn på den danske og internationale musikscene, både i egne projekter og som ”side men” hos forskellige kunstnere i ind- og udland. Trioen spiller med høj energi og bevarer samtidig både det virtuose og en legende lethed i musikken. På festivalens sidste lørdag indtager Ibrahim Electric Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset til et brag af en afslutningskoncert på koncertrækken i Studie 2.

“Fascinerende energiudladninger fra det danske kraftværk. Ibrahim Electric er – uanfægtet af genre – et af de mest interessante orkestre i Danmark.” – Gaffa.
”Ibrahim Electric sparker røv! […] bedre end Viagra!” – Information.
“Big, interstellar fun” – DownBeat Magazine, USA.
“Faster into your blood than a ganges parasite” – NYC Jazz Record, USA.
”Can you say ‘inventive’ ? I know these guys can” – Jazz Times, Canada

Ibrahim Electric
Lørdag 15. juli, kl. 21.00 i DR Koncerthuset, Studie 2
Køb billet fra torsdag den 11. maj, kl. 10.00 her: http://burl.nu/52p8k4