Nulle og Emil de Waal udgiver ny plade med release under Copenhagen Jazz Festival


Når trommeslager og komponist Emil de Waal og klarinettist og 80-års fødselar Nulle igen samler Old News-holdet til årets Copenhagen Jazz Festival, er det med helt nyt materiale i bagagen. Koncerten den 9. juli i DR Koncerthusets Studie 2 er nemlig den officielle release-koncert for holdets kommende album.

Den 50-årige trommeslager og kapelmester Emil de Waal savnede musikken fra Bennys Badekar, Gummitarzan, Badminton og En By i Provinsen. Derfor har han nu igen slået pjalterne sammen med Nulle, den elektroniske artist Band Ane, sangerinden Randi Laubek, multiinstrumentalisten Gustaf Ljunggren og flere af de mest garvede musikere i den nutidige danske jazz for at indspille et album med sine ældre danske favoritnumre under Old News-banneret.

“Det er musikken fra min barndom og ungdom, vi spiller her. Musik som har lagt hele grunden for min musikalitet og mit meget eklektiske virke med musik. Det er derfor meget forskellige, men altid virkeligt gode kompositioner, vi spiller. Jeg forsøger i stor respektfuld kærlighed til denne musik også at lægge grunden for, at vi får flere danske numre ind på linje med amerikanske jazzstandards”, siger Emil de Waal om pladen, der udkommer 30. juni.

Om gruppens første album, “Old News”, skrev Berlingskes jazzanmelder Kjeld Frandsen blandt andet:

“Her er Emil de Wall faktisk med stil og repertoire gået helt tilbage til jazzens spæde barndom. Men ikke et øjeblik oplever man stenalderjazz, tværtimod, dertil er der alt for meget nutidsenergi, skabertrang og glimt i øjnene”, og kvitterede med fem ud af seks stjerner.

Med dyb rod i traditionen kaster bandet sig på deres andet album nu over elskede danske klassikere. Kompositionerne udsættes for både vokal, elektronik, fire blæsere, to tangentspillere og masser af strenge og trommer. Det skaber tilsammen Old News’ helt særlige versioner af danske klassikere af så forskellige komponister som John Mogensen, Hans Henrik Ley, Aske Bentzon, Kenneth Knudsen, Fuzzy, Sven Gyldmark og andre. Det er de nyfortolkninger, som festivalpublikummet kan se frem til den 9. juli.

Forud for albummet udkom singlen “Søhestesangen”, oprindeligt komponeret af Hans Henrik Ley, den 9. juni.

Old News består foruden Emil de Waal af: Jacob Anderskov (keyboards, accordeon), Randi Laubek (vocal), Band Ane (elektronik), Mads Hyhne (trombone), Gustaf Ljunggren (banjo, contra alt klarinet, guitar), Peter Rosendal (flugabone, melodica) og Elith ’Nulle’ Nykjær (klarinet).

Emil de Waal+ Old News feat. Randi Laubek, Nulle m.fl.
Søndag 9/7, kl. 20:00 – DR Koncerthuset, Studie 2, Kbh. S
Læs mere / Køb billet

 

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 7.-16. juli 2017 på mere end 120 spillesteder fordelt over hele hovedstaden. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk/koncerter. Tak til Nordea-fonden.