Omer Avital Quintet fuldender programmet for Jazz by the Sea


Den israelske komponist og kontrabassist Omer Avital er en af vor tids mest markante jazzmusikere. Den klassisk skolede bassist har base i New York, hvor han allerede er kendt som “Israels Charles Mingus”. Omer Avital åbner koncerttemaet Jazz by the Sea med sin forrygende unge kvintet under Copenhagen Jazz Festival 2017.

Avital slutter sig dermed til rækken af ni kunstnere, der alle lægger vejen forbi de smukke rammer ved Kulturhuset Islands Brygge. Det betyder samtidig, at årets Jazz by the Sea-program er på plads med mulighed for at opleve verdensstjerner som Bill Frisell, Oumou Sangaré og Roberto Fonseca.

Stortalentet Omer Avital har i årenes løb gjort sit for skubbe jazzens grænser med sin særegne blanding af moderne jazz og mellemøstlige, spirituelle toner og stemninger fra hjemlandet Israel. Avital rykkede i 1992 teltpælene til New York og slog efter få år igennem med en række klaverløse grupper på den hippe Smalls Jazz Club. I 2001 udkom debutalbummet “Think With Your Heart”, og Avital har siden indtaget rollen som pionérlignende skikkelse i udbredelsen af moderne israelsk jazz. Med sit seneste album, “Abutbul Music” fra 2016, beviser 45-årige Omer Avital endnu engang, at han med sin videreudvikling af musikken står som et af sin generations stærkeste bud på nutidig jazz.

Jazz by the Sea @ Copenhagen Jazz Festival 2017:

7/7: Omer Avital Quintet (IL) Læs mere / Køb billet
8/7: Oumou Sangaré (ML) Læs mere / Køb billet
9/7: Trille Band Læs mere / Køb billet
10/7: Steen Rasmussen All Star feat. Joyce Moreno (BRA) Læs mere / Køb billet
11/7: Girls in Airports Læs mere / Køb billet
12/7: Bill Frisell Trio (US) Læs mere / Køb billet
13/7: Mikkel Nordsø Band feat. special guests Læs mere / Køb billet
14/7: The Kutimangoes & Friends from Burkina Faso! Læs mere / Køb billet
15/7: Roberto Fonseca (CU) Læs mere / Køb billet