Brad Mehldau Trio og Melody Gardot er første hovednavne på den 40. udgave af Copenhagen Jazz Festival


De første to navne til den store jubilæumsudgave af Copenhagen Jazz Festival er på plads: Brad Mehldau Trio åbner festivalen i Koncertsalen fredag den 6. juli, og samme scene indtages af sangerinden Melody Gardot lørdag 14. juli.

Den amerikanske stjernepianist Brad Mehldau bliver ved med at overraske og udfordre trioformatet i koncertsale verden over – også i København, hvor han har givet forrygende koncerter. Han er af The New York Times blevet kaldet “the most influential jazz pianist of the last 20 years”, og til sommer vender hans faste trio tilbage som åbningsnavn på Copenhagen Jazz Festival 2018.

Efter i de seneste to årtier at have markeret sig som en pianist med ubestridelige evner har Brad Mehldau (f. 1970) nægtet at tilpasse sig nogen jazztraditioner og har i stedet absorberet elementer fra kunstnere som Radiohead, Paul Simon, Steve Reich og Philip Glass og samtidig formået at demonstrere en betagende originalitet.

Selvom trioformatet er yderst velkendt i jazzkredse, så kan man forvente en stor musikalsk oplevelse fra den indflydelsesrige pianist, der med sine foretrukne musikerkumpaner Larry Grenadier og Jeff Ballard formår at tage jazztrioen ud til ukendte destinationer.

Brad Mehldau Trio (US) – Copenhagen Jazz Festival 2018
Fredag den 6. juli, kl. 20.00 i DR Koncerthusets Koncertsal / Køb billet
Læs mere / Tilmeld på Facebook
/ Køb billet

 

Den 32-årige komponist, guitarist, pianist og sangerinde Melody Gardot er ikke som mange andre verdensstjerner. Hun er en både følsom og udtryksfuld sjæl – og et naturtalent som sanger og sangskriver, der har måttet kæmpe sig tilbage til livet igennem sin musik. Den 14. juli 2018 er hun tilbage i Danmark som et af hovednavnene i Koncertsalen på den 40. udgave af Copenhagen Jazz Festival.

Melody Gardot fik sit store gennembrud med albummet “My One and Only Thrill”, som har solgt 1,5 millioner albums siden 2009. Albummet blev skabt i samarbejde med den Grammy-vindende producer Larry Klein, som især er kendt for sit mange-årige samarbejde med Joni Mitchell (med hvem han var gift og lavede “Both Sides Now”), samt artister som Herbie Hancock, Freddie Hubbard og Tracy Chapman.

I 2015 genoptog Melody Gardot og Larry Klein samarbejdet med albummet “Currency of Man”, der bliver beskrevet som en musikalsk og politisk milepæl, og en transcenderende blanding af jazz, blues og soul. Albummet samler storslåede filmiske arrangementer, elektriske instrumenter og Gardots yndefulde stemme, der er blevet sammenlignet med Nina Simone, Amy Winehouse og Norah Jones.

Ligesom Brad Mehldau er Melody Gardot kendt som et indtagende og unikt livenavn. Ved sit seneste besøg i DR Koncerthuset fik hun seks stjerner i GAFFA, der fremhævede “en ubesværet kraftpræstation af den karismatiske amerikaner og hendes forrygende orkester.”

Melody Gardot m. band (US) – Copenhagen Jazz Festival 2018
Lørdag den 14. juli, kl. 20.00 i DR Koncerthusets Koncertsal
Læs mere / Tilmeld på Facebook
/ Køb billet

Billetsalget begynder onsdag den 20. december kl. 10.00 her på Jazz.dk.