Jazz for Kids klar med stort gratisprogram


Jazz for Kids er tilbage på Frederiksberg, når Copenhagen Jazz Festival fejrer 40 års jubilæum i 2018. Grib tæpper, madkurv, venner og bedsteforældre og tag med til gratis koncerter i børnehøjde med masser af musik, leg og dans i hyggelige omgivelser i Lindevangsparken.

Copenhagen Jazz Festival har arrangeret jazzkoncerter for børn siden 1987. De mange koncerter har gennem årene taget form som et egentligt tema under jazzfestivalen, nemlig Jazz for Kids, som finder sted på Frederiksberg . Temaet byder på prisvindende danske musikere og producere, der er mestre i at formidle musik til den kommende generation af jazzlyttere.

Master Fatman har i år kurateret en del af programmet, og for ham er børn det bedste publikum: “Børn er jazz, for jazz handler om 100 procent nærvær. Vi kan lære meget af børnene. For dem er det ok at være helt vildt ked af det – og at være helt vild glad! For mig er jazz at være åben. At man ikke har alle mulige regelsæt eller forventninger med.”

Jazz for Kids byder i år på koncerter mandag til fredag kl. 10.30 og kl. 12.00 samt to bonuskoncerter lørdag med Cirkus Panik og Kids Can. Børn i alle aldre er velkomne – man må gerne tage søskende, forældre og bedsteforældre med.

Tag med Master Fatman jorden rundt på fem dage
Den elskede vært og DJ med meget mere Master Fatman står igen i år ved roret for fem formiddage i den mangfoldige musiks tegn. Børn og forældre er inviteret med på en jazzet og musikalsk rejse, der spænder fra swing og polka til afrobeat og fri musik med besøg af blandt andre Ayi Solomon, Zlatko Buric og Jeppe Zeeberg.

Vinyler for legesyge børn og voksne
Slickard Nickson og Cheese-A-Lot er to vinylentusiaster, som med mixbåndet ‘Av Godaw’ har samlet jazzede, funky og skæve numre fra gamle danske børneplader. Udgivelsen er lavet ud fra en målsætning om, at musikken skal fungere både for børn og deres forældre. Duoen har senest sendt opfølgeren “Godaw Igen” på gaden. Der må danses og leges til de underfundige, fjollede og sjælfulde gamle danske børnesange, når de to legesyge DJ’s spiller glemte plader over fem formiddage i Lindevangsparken. Alle dage har deres eget tema.

Se programmet på www.jazz.dk og i børnejazzfolderen herunder. Programmet kan også ses i Facebook-gruppen Jazz for Kids. Tilmeld og følg med lige her: https://www.facebook.com/groups/jazzforkids/