The Roots til 40. udgave af Copenhagen Jazz Festival


De er blevet kaldt ‘klodens største hiphop-orkester’, ‘verdens bedste hiphop live-navn’ og den tabte forbindelse mellem jazzhistorien og rap. Ført an af Questlove og Black Thought rejser The Roots tilbage til København denne sommer, hvor de for første gang i festivalens historie indtager Copenhagen Jazz Festival tirsdag den 10. juli i DR Koncerthuset.

Herbie Hancock har været der. Anouskha Shankar, Gregory Porter, Jamie Cullum, Burt Bacharach, Caetano Veloso, Gilberto Gil m.fl. har gjort det. Og nu er det The Roots’ tur til at omdanne Koncertsalen til en forstørret jazzklub på Copenhagen Jazz Festival 2018.

The Roots er både en hiphop-myte og et usædvanligt orkester i nyere musikhistorie. De har været en højt respekteret institution i hiphop i mere end 30 år, men er samtidig en anormalitet, fordi de på eklektisk vis udfordrer genren. Siden begyndelsen har hiphop været dybt inspireret af jazz- og soul-musikken, og i stedet for kun at bruge samples har The Roots altid foretrukket at skabe deres sange live – med base i improvisation og med fuldt band, der har givet deres musik et organisk og levende udtryk. Det har bragt The Roots jorden rundt, hvor de ikke bare har spillet på hiphoppens, men også på jazzens største scener.

Siden 1987 har The Roots udgivet 16 albums – det kommende album “End Game” skulle være på vej i år – og indspillet med Elvis Costello, Erykah Badu, Cody Chesnutt, Common, D’Angelo, John Legend m.fl. De har jammet med hundredvis af de største stjerner og er kendt som et af de mest elskede talkshow-husbands i The Tonight Show med Jimmy Fallon.

Gennem deres musik har Black Thought, Questlove og co. sat fokus på sociale og racemæssige uligheder, udtrykt som gennemstrømmende politiske narrativer på deres udgivelser – også i den forstand er der et tydeligt slægtskab med genrer som funk, soul og jazz gennem tiden.

De seneste gange The Roots har optrådt i Danmark har det været til topanmeldelser hos de danske kritikere. Det er derfor med stor forventning, at DR Koncerthuset og Copenhagen Jazz Festival i juli kan præsentere et af verdens efter sigende bedste live-hiphop-orkestre for første gang i Koncertsalen.

The Roots (US) – Copenhagen Jazz Festival 2018
Tirsdag 10. juli, 21:00 i DR Koncerthuset, Koncertsalen
KØB BILLET / TILMELD PÅ FACEBOOK

 

Deltag i fejringen af den 40. Copenhagen Jazz Festival den 6.-15. juli 2018 på flere end 100 spillesteder i hovedstaden. Programmet til Copenhagen Jazz Festival offentliggøres løbende og tæller pt.: The Roots, Melody Gardot, Pharoah Sanders, Brad Mehldau Trio, Seu Jorge, Mulatu Astatke, Jeff Beck, Charles Lloyd & The Marvels with Bill Frisell, Jakob Bro / Palle Mikkelborg / Thomas Morgan / Jon Christensen, Michel Camilo & Tomatito, Tower of Power, Richard Galliano, Tank and the Bangas m.fl. Se program og planlæg din festival på www.jazz.dk