Ny tilføjelse: Alice offentliggør åbningsprogram


Til februar åbner spillestedet Alice – tidligere Global og Jazzhouse – på Nørrebro. Bag stedet står folkene fra de to spillesteder, som allerede nu kan offentliggøre de 13 første koncerter. Efter at have dannet spillestedspar med fælles administration de seneste år, har de regionale spillesteder Global og Jazzhouse besluttet sig for at flytte sammen i Globals nuværende lokaler på Nørre Allé 7.

Alice viderefører Globals og Jazzhouses aktuelle forpligtelser som regionale spillesteder. Man skal derfor ikke frygte en nedgang i antallet af koncerter på det nye, fælles spillested. Foruden at præsentere koncerter, er det ifølge folkene bag spillestedet samtidig intentionen at understøtte og udvikle musikmiljøet i Danmark igennem samarbejder med spillesteder, medier, festivaler og øvrige åndsbeslægtede aktører.

Hvem er Alice?
Alices kunstneriske profil bliver tegnet af Globals og Jazzhouses nuværende bookere, Peter Hvalkof og Andreas Korsgaard Rasmussen, i fællesskab. Den daglige drift står et fælles hold af medarbejdere fra de gamle scener for.

“På Alice skal man kunne mærke det bankende hjerte i musikken og det personligt kuraterede udtryk. Derfor har vi valgt at give det nye spillested et personnavn. Alice er den cool storesøster med den seje pladesamling, der inviterer dig ind på sit værelse og åbner din horisont for nye udtryk. Men hun er også som Alice fra ‘Alice in Wonderland’, der tager dig med til en anden verden, hvor din virkelighedsopfattelse bøjes og udvides. Og hun er en hyldest til Alice Coltrane, hvis musikalske vision vi finder inspiration i”, skriver det nye spillested i en pressemeddelelse.

Åbningsfest til februar og stærke internationale navne
Alice slår dørene op til februar, hvor stedet præsenterer et stærkt program under årets Vinterjazz. Programmet skydes i gang med blandt andre de britiske eklektikere i The Heliocentrics og deres grænseløse, kosmiske jams. Dagen efter, den 2. februar, står den på det nordiske freejazz-fyrtårn Fire! Orchestra, der tidligere har spillet udsolgte koncerter til topanmeldelser i Jazzhouse. Du kan desuden glæde dig til besættende ethio-grooves fra Black Flower, et møde mellem syret afrobeat og heavy metal fra Here Lies Man og nordiske folkemusiktoner fra den svenske veteran Ale Möller Trio. Du kan også se frem til den albumaktuelle, eksperimenterende Chicago-musiker Circuit des Yeux, der høstede store roser for sin koncert på dette års Roskilde Festival. Endelig kan Alice i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival præsentere en af den yngre amerikanske jazz’ vigtigste navne – trommeslageren og komponisten Tyshawn Sorey – til en eksklusiv koncert i Brorsons Kirke 9. februar.

Lidt senere på foråret byder Alice på et mættet program med blandt andre den nye americana-supertrio I’m With Her, et møde mellem minimalisme, skæv jazz og gnawa fra Joshua Abrams, eksplosiv nordisk folkemusik fra Basco og højenergisk cumbia-ska-punk fra Che Sudaka. Der bliver brølet igennem, når freejazz-legenden Peter Brötzmann gæster Alice med sin trio Full Blast. Der er samtidig en anden dansk koncert med en sand legende på tapetet – Danyèl Waro, som fortolker Réunion-øens blues, maloyaen.

Billetsalget til de 13 offentliggjorte koncerter er i gang via Billetlugen. Alice lover flere offentliggørelser snarest.

Se de første offentliggørelser hos Alice her på Jazz.dk: Alice

Følg selv med på Alices nye Facebook-side her.