Amerikansk jazzmedie hædrer Jakob Bro kort før festivalstart


Den koncertaktuelle guitarist Jakob Bro bliver hædret som Rising Star – Guitarist i den vigtigste amerikanske kritikerpris, 66th Annual DownBeat International Critics Poll, der er blevet afsløret kort før Copenhagen Jazz Festival 2018

Skribenterne fra det amerikanske jazzmedie Downbeat har uddelt prisen siden 1965; dengang med John Coltranes “A Love Supreme” som årets album. I år er det Vijay Iyer, der er årets artist og Cécile McLorin Salvants “Dreams And Daggers”, der er blevet årets album – begge har tidligere besøgt København og Copenhagen Jazz Festival.

Prisen til Jakob Bro kommer i forlængelse af hans albums på ECM Records, hvoraf det seneste, “Returnings”, har fået fremragende anmeldelser, blandt andet også i Downbeat. “Returnings” er indspillet med Palle Mikkelborg, Thomas Morgan og Jon Christensen med Manfred Eicher som producer. Det er den samme kvartet, som giver koncert på Copenhagen Jazz Festival den 14. juli i DR Koncerthuset.

Jakob Bro ‘Returnings’ feat. Palle Mikkelborg, Thomas Morgan & Jon Christensen (DK/US/NO)
Lørdag den 14. juli, kl. 21:00 i DR Koncerthuset, Studie 2
Læs mere / Køb billet

 

Charles Lloyd, Kurt Elling, Thomas Morgan og Ingrid Laubrock også blandt prisvinderne

Den 80-årige spirituelle saxofonist Charles Lloyd, der oplever en ny opblomstring i øjeblikket, er kåret som årets tenorsaxofonist – og hans yngre kollega Ingrid Laubrock er Rising Star i samme kategori. Charles Lloyd giver koncert med Eric Harland, Reuben Rogers og Bill Frisell på Jazz by the Sea, og Ingrid Laubrock møder et nordisk hold med Lotte Anker, Jacob Anderskov og Thomas Strønen på 5e.

Af andre festivalaktuelle navne kan nævnes årets Male Singer, der gik til Kurt Elling. Han kan opleves i Skuespilhuset med et helt nyt projekt med Marquis Hill. Bassisten Thomas Morgan modtager også en pris som Rising Star, og kan i år opleves i duo med Emi Makabe og som en del af Jakob Bro “Returnings” i DR Koncerthuset.

Charles Lloyd & The Marvels with Bill Frisell (US)
Onsdag den 11. juli, kl. 20:00 på Jazz by the Sea – Læs mere / Køb billet

Kurt Elling Quintet feat. Marquis Hill (US)
Onsdag den 11. juli, kl. 20:00 på Skuespilhuset – Læs mere / Køb billet

Laubrock – Anker – Anderskov – Strønen (US/DK/NO)
Torsdag den 12. juli, kl. 20:00 på 5e, ILK Music – Læs mere

Se hele listen af vindere til 66th Annual DownBeat International Critics Poll på Downbeat.com