Atlas løfter sløret for stærkt line-up til Vinterjazz 2018


Når Vinterjazz 2018 lægger fra land 2. februar, er Aarhus mere med end nogensinde før i festivalens historie. Et af byens 11 medvirkende spillesteder er Atlas, der står klar med et stærkt festivalprogram. Her kan du både opleve fri jazz i overvældende storformat, ung tysk klaverekvilibrisme, en hyldest til en af dansk jazz’ for tidligt tabte skikkelser og meget mere.

Få stillet din mest presserende nysgerrighed på de ni koncerter på Atlas her og klik ind på de enkelte koncerter for at læse videre:

Fire! Orchestra
Fire! Orchestra, den maksimerede og sønderknusende bigband-udgave af trioen Fire!, vender tilbage til Atlas med det akustiske værk ’Arrive’ i bagagen. Orkestret har flere gange besøgt Atlas til enestående og fremragende koncerter. Med det nye – især stryger- og klarinetdominerede – line-up på fjerde og seneste album, ‘Arrive’, er der helt nye indflydelser og dermed helt nye regler.

Mandag 5/2 – Læs mere / Køb billet

MONO + Kasper Staub Trio + Balvig/Bülow/Christensen
Det klassiske pianotrio-format bliver aftenens overordnede tema, når hele tre bands giver koncert og udforsker mulighederne i formatet. Du kan se frem til MONO og deres fortolkninger af Thelonious Monk, den unge Kasper Staub Trios, som er blevet sammenlignet med alt fra Carl Nielsens sagtmodighed, over Jan Johanssons folklorisme til Paul Bleys’ freejazz og Balvig/Bülow/Christensen, som befinder sig solidt i den nordiske jazztradition med impressionistiske klangfarver,  balkan-inspirerede baslinjer, moderne jazztemaer og til tider Chopin-lignende romantiske passager.

Torsdag 8/2 – Læs mere / Køb billet

Ghostpoet
Engelske Ghostpoet gjorde sig oprindeligt overvejende i alternativ hiphop, men favner nu om dage også både triphop og elektronisk musik. Ghostpoet alias Obaro Ejimiwe udgav i 2010 sin debut-EP “The Sound Of Strangers” og blev senere samme år af The Guardian udråbt til “New Band Of The Day”. Her i 2017 gælder det mandens fjerde album, det vanligt roste “Dark Days + Canapés”.

Lørdag 10/2 – Læs mere / Køb billet

Nils Frahm
Den tyske avantgardekomponist Nils Frahm folder klaverets potentiale ud i fuldt flor på sine egne udgivelser, i musikalske samarbejder, som soundtracks og ikke mindst til koncerter. Trods en række velbesøgte og -anmeldte koncerter i Danmark har man dog skulle se langt efter en koncert med Nils Frahm de sidste par år, som eneren primært har brugt i sit Berliner-studie, og denne koncert på VoxHall er derfor Frahms første på dansk jord i mere end to år.

Søndag 11/2 – Læs mere / Køb billet

Girls in Airports
Girls in Airports gæster igen til februar Atlas med deres enestående sound – en mangfoldig blanding af jazz, indie og folkemusik. Gruppen er aktuelle med deres femte albumudgivelse, ’Live’, der allerede har fået flotte ord med på vejen – værket består af en blanding af nyt og gammelt materiale indspillet på en tour igennem Tyskland i april 2017.

Torsdag 15/2 – Læs mere / Køb billet

Aarhus Jazz Orchestra “Sketches of Barcelona” feat. Jorge Rossy & Cesar Joaniquet
Dybt inde i Barcelonas snoede gader og stemningsfulde kvarterer spirer musikken i de mest mangfoldige udtryk. I ’Sketches of Barcelona’ kan du opleve to af Barcelonas formidable jazzsønner, Cesar Joaniquet og Jorge Rossy, akkompagneret af Aarhus Jazz Orchestra. Et musikalsk møde mellem to generationer af musikere fra det ekspressive catalonske jazzmiljø, der begge er søgt udad mod store internationale karrierer. Dagen efter, torsdag 22. februar, optræder konstellationen samme sted til en ungdomskoncert, hvor du også kan opleve Danish Youth Jazz Orchestra. Den koncert finder du her.

Onsdag 21/2 – Læs mere / Køb billet

The Music of Nicolai Munch-Hansen
Bassist Nicolai Munch-Hansens nærmeste musikalske venner markerer med to særkoncerter på Vinterjazz 2018 den uforglemmelige musik og det mesterlige spil, som den danske bassist efterlod med sin alt for tidlige død i februar 2017. På Atlas kan du opleve hans egen sekstet (dog med Anders ’AC’ Christensen på bas) med den engelske Brian Eno-trommeslager Seb Rochford, som fremfører sangene fra ’Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø’ sunget af Kira Skov, Anna Brønsted og Steen Jørgensen.

Fredag 23/2 – Læs mere / Køb billet

Hudna
Hudna er Danmarks svar på grænsebrydende kreativitet og musikalsk nytænkning inden for nordisk folk/hybrid. Bandet er fra Aarhus, og medlemmerne i trioen har rødder i Norden, Anatolien og Mellemøsten. Ved at tage udgangspunkt i deres musikalske forskelligheder skaber Hudna en ny lyd, som bedst kan beskrives som en nyfortolkning af tyrkiske folkemelodier sammensmeltet med nordisk folk og psychrock.

Lørdag 24/2 – Læs mere / Køb billet

 

Vinterjazz er et nationalt initiativ, som finder sted lokalt og er skabt af flere end 120 spillesteder og arrangører rundt om i Danmark – bl.a. i form af koncertsale, kirker, regionale spillesteder og jazzklubber – som med sin indsats derfor er med til at give Vinterjazz hvert sit særkende i de forskellige byer.

Vinterjazz 2018 finder sted den 2.-25. februar. Det samlede program udkommer i januar i det trykte program og her på Jazz.dk.

Se alle koncerter på Vinterjazz 2018 her: www.jazz.dk/vinterjazz-2018/koncerter