Copenhagen Jazz Festival offentliggør fuldt program til Jazz by the Sea


Programmet til den populære open air-scene på Islands Brygge er komplet. Jazz by the Sea byder på internationale hovednavne som Mali-musikeren Rokia Traoré, to amerikanske jazzmestre i form af Charles Lloyd og Bill Frisell, masser af danske favoritter – og slutter af med to festaftener med ethio-jazz-legenden Mulatu Astatke.

Der er tale om et møde mellem to af jazzens store ikoner og en decideret supergruppe, når den 80-årige spirituelle saxofonist Charles Lloyd med sit nye band sætter ECM-guitaristen Bill Frisell i stævne den 11. juli. De to mestre fandt i 2016 sammen om den store amerikanske sangskat og protestsange fra det 20. århundrede i bandet Charles Lloyd & The Marvels, der også tæller Lloyds solide rytmegruppe med bassist Reuben Rogers og trommeslager Eric Harland. Du kan se frem til unikke fortolkninger af kunstnere som Bob Dylan, Thelonious Monk, Beach Boys med mere foruden en række af Lloyds egne jazzkompositioner helt tilbage fra 1960’erne.

Den maliske sangerinde og multi-instrumentalist Rokia Traoré fra Damon Albarns Africa Express er en vestafrikansk stjerne og kvindeforkæmper med en sjælden stemmepragt og kunstnerisk udsyn. Hun er blevet kaldt “Africa’s most inventive songwriter” af The Guardian, og koncerten præsenteres i samarbejde med det nye spillested ALICE, der også stod bag en totalt udsolgt koncert med ‘The Founding Father of Ethio-Jazz’, dvs. Mulatu Astatke tidligere på året. Derfor er det en stor glæde at få lov at præsentere denne legende i etiopisk jazz under åben himmel i regi af Copenhagen Jazz Festival.

Derudover præsenterer Copenhagen Jazz Festival og Kulturhuset Islands Brygge eksklusive sommerkoncerter med den profilerede jazztrio Ginman/Blachman/Dahl, den eklektiske powergruppe Ibrahim Electric og en særligt tilrettelagt jubilæumskoncert med DR Big Band “40 Years of Copenhagen Jazz Festival”, der har inviteret hemmelige gæster til at dukke op som solister.

Sidst, men ikke mindst, er der anmelderrost singer-songwriter-møde mellem Dicte og Claus Hempler, samt transatlantisk jazz/krautrock/afrobeat-fest med Hess Is More, der har inviteret Mette Lindberg (Asteroids Galaxy Tour) med på scenen.

Dermed byder Jazz by the Sea i jubilæumsåret på en kalejdoskopisk rundtur i 40. års Copenhagen Jazz Festival-historie med alt, hvad det indebærer: Internationale jazzmestre, verdensmusikalske stjerner, og danske frontløbere og mangfoldige genrefornyere fra forskellige tider.

 

Dicte + Hempler
Fredag 6/7, kl. 20:00 på Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge
 
Ginman/Blachman/Dahl
Lørdag 7/7, kl. 20:00 på Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge
Læs mere / Køb billet
 
Rokia Traoré (ML)
Søndag 8. juli, kl 20:00 på Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge
Læs mere / Køb billet
 
Hess Is More feat. Mette Lindberg
Mandag 9/7, kl. 20:00 på Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge
Læs mere / Køb billet
 
DR Big Band “40 Years of Copenhagen Jazz Festival”
Tirsdag 10/7, kl. 20:00 på Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge
Læs mere / Køb billet
 
Charles Lloyd & The Marvels with Bill Frisell (US)
Onsdag 11. juli, kl. 20:00 på Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge
Læs mere / Køb billet
 
Ibrahim Electric
Torsdag 12. juli, kl. 20:00 på Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge
 
Mulatu Astatke (ET) – FÅ BILLETTER
Fredag 13. juli, kl. 20:00 på Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge
 
Mulatu Astatke (ET)
Lørdag 14. juli, kl. 20:00 på Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge

 

Bryggens Spisehus serverer alle dage før koncerterne grillbuffet til 180 kr. (Stort udvalg af lækre salater og forskelligt kød på grillen). Billetterne kan købes i forsalg.

Deltag i fejringen af den 40. Copenhagen Jazz Festival den 6.-15. juli 2018 på flere end 100 spillesteder i hovedstaden. Se alle offentliggjorte koncerter på www.jazz.dk/koncerter