Copenhagen Jazz Festival 2017 runder 1400 koncerter


Fredag den 7. juli åbner 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival, og det er ensbetydende med 10 dages jazzmania med mere end 1400 koncerter spredt ud over godt og vel 120 venues i København og på Frederiksberg. Copenhagen Jazz Festival 2017 sætter dermed ny rekord i størrelse og mangfoldighed.

Den amerikanske jazzpianist Jason Moran står for den officielle åbningskoncert i Skuespilhusets foyer fredag den 7. juli kl. 16, men allerede tidligere på eftermiddagen lyder det egentlige startskud med overrækkelsen af Palæ Bars Jazzpris i Ny Adelgade til den folkekære klarinettist Nulle.

Fredag aften byder på det første af årets store hovednavne, nemlig den indiske sitardronning Anoushka Shankar. Den udsolgte koncert foregår i DR Koncerthusets Koncertsal, hvor man senere i festivalen kan opleve navne som Herbie Hancock, Jamie Cullum – og premieren på en ny dansk superkvintet, Mikkelborg/Lundin/Dahl/Ginman/Blachman. Og flere af byens andre sale bliver indtaget af store jazznavne under dette års festival som bl.a. Skuespilhuset, Glassalen, Tivolis Koncertsal, Den Sorte Diamant, Amager Bio og Betty Nansen Teatret. Der er også store navne på en del udendørssteder i år, bl.a. Haveselskabets Have, Sølyst, Balders Plads og Islands Brygge.

Når man slår det hele sammen, omfatter Copenhagen Jazz Festival mere end 120 spillesteder og arrangører, og det er i deres forskellighed, at man kan finde nye mødesteder mellem musikere og publikum. Det er koncertsalene og jazzklubberne, byens parker og torve, teatre og nedlagte slagtehuse, kirker og caféer, gadehjørner og beværtninger, der alle emmer af musik. Copenhagen Jazz Festival er nemlig ikke begrænset til et lukket område, men befinder sig ude i byens gader, på stamstederne og lokalt i hovedstaden, når festivalen strækker sig fra Nørrebro til Kødbyen, fra Refshaleøen til Klampenborg, fra Frederiksberg til DR Byen og til Amager Strand.

En fintælling med de allersidste tilføjelser til programmet betyder, at Copenhagen Jazz Festival igen i år slår rekord, idet festivalen samlet set nu omfatter mere end 1400 koncerter. Alle koncerterne er tilgængelige her på www.jazz.dk.

“Vi glæder os over, at Copenhagen Jazz Festival i al sin musikalitet fremstiller København som en mangfoldig hovedstad, der både tænker globalt og lokalt. Det afspejles i, at de store internationale navne i år er spredt ud over så mange forskellige venues og områder i byen, samtidig med at den københavnske jazzscenes lokale miljøer og arrangører i den grad folder sig ud, når festivalen indtager byen. Festivalen formår at rumme det hele, fra jazzens New Orleans-rødder til kompromisløs avantgarde,” udtaler festivalleder Kenneth Hansen.

Se alle 1300 koncerter – www.jazz.dk/koncerter
Find vej til spillestederne – www.jazz.dk/spillesteder
Lav dit favoritprogram – www.jazz.dk/mit-jazz-dk
Besøg shoppen – www.jazz.dk/shop

Copenhagen Jazz Festival er én af verdens største jazzfestivaler. Den 39. udgave finder sted den 7.-16. juli på mere end 120 spillesteder i København og Frederiksberg. Hovedbidragsyder er Nordea-fonden.