Eksklusiv festivalaften med Palle Mikkelborg / Fredrik Lundin / Carsten Dahl / Lennart Ginman / Thomas Blachman i DR Koncerthuset


Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset præsenterer “Det evige øjeblik” med fem af dansk jazz’ store personligheder Mikkelborg / Lundin / Dahl / Ginman / Blachman i DR Koncerthusets Studie 2, mandag den 10. juli.

“I den mest intense form på scenen, er de fem personligheder gået sammen i et ønske om at skabe et kollektivt sprog i nuets ramme – som lydmæssigt peger i en universel retning. Fri for en bestemt æstetisk tænkning og med hinandens erfaringer, personlige lyd og øjeblikket som omdrejningspunkt for det unikke… det evige øjeblik!” – Carsten Dahl.

Mikkelborg / Lundin / Dahl / Ginman / Blachman – Copenhagen Jazz Festival 2017
Mandag den 10. juli, kl. 20.00 i DR Koncerthuset, Studie 2
Køb billet / Tilmeld på Facebook

 

Lennart Ginman, Thomas Blachman og Carsten Dahl er en af de mest anerkendte internationale jazztrioer herhjemme. De tre gamle venner har spillet sammen i en årrække, og da de for godt ti år siden fik en international pladekontrakt med Verve Records, havde de også det sigte at arbejde som en selvstændig enhed omgivet af en række danske og internationale solister ved pladeindspilninger og koncerter. Sammen står de for ekvilibristisk jazz fra øverste hylde, båret af overskud og frigjorthed.

Derudover har vi også at gøre med tre store personligheder i det danske jazz- og musikmiljø. Thomas Blachman ikke blot som skarp dommer i X Factor, men også som producer og Grammy-vinder ved siden af trommehvervet. Carsten Dahl som professor på Rytmisk Musikkonservatorium og som strålende solist og Lennart Ginman for et gennembrud langt udover jazzverdenen med Ginman/Jørgensen i 90’erne – og som kurator af Summer Sessions på Vallekilde Højskole i mere end ti år og tidligere musikchef i Copenhagen Jazzhouse.

Trioen har ved denne lejlighed to esser i ærmet, nemlig Palle Mikkelborg og Fredrik Lundin. Trompetist og komponist Palle Mikkelborgs virke er svært at overvurdere – siden sin debut i begyndelsen af 1960’erne har den nu 76-årige mester stået som en af landets mest nyskabende og originale kunstnere. Mikkelborg har arbejdet sammen med de største, både herhjemme og i det store udland, og høstet et hav af priser – ikke mindst en amerikansk Grammy for pladen ”Aura” i 1990, komponeret til Miles Davis i anledning af dennes Sonning Pris i 1985. I 2006 blev ”Aura” indlemmet i Kulturministeriets officielle Kulturkanon.

Fredrik Lundin har været en af Danmarks toneangivende saxofonister, nærmest lige fra han som teenager gjorde sit indtog i dansk musik i begyndelsen af 1980’erne. Den position har han holdt fast i og udbygget med sin saftige tone og virtuose rytmik, der har ført ham rundt i store dele af det musikalske verdenskort, både bogstaveligt og musikalsk med afstikkere til moderne kompositionsmusik, nordisk jazz og verdensmusikalske inspirationer.

Under overskriften ”Mestre i mørket” skrev Berlingske blandt andet følgende om GinmanBlachmanDahl + Palle Mikkelborgs koncert i DR Koncerthuset 19. april 2013:

”På sin vis er vi et halvt hundrede år tilbage – i trompetisten Miles Davis’ verden, og alligevel er vi – her og nu – i selskab med fire eminente kunstnere, der forstår sig på såvel instrumenter som øjeblikkets magi. (…) Her er dialogen mellem Carsten Dahl og Palle Mikkelborg så sublim og så dybfølt, som tænkes kan, og her forstår man, at en trompet ikke blot er et bøjet metalrør, men en helt personlig og fortrolig stemme.”

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted på mere end 120 spillesteder i København og på Frederiksberg den 7.-16. juli 2017. Info: www.jazz.dk