Eksperimenterende københavnsk festival byder på stor fordybelsesaften i Koncertkirken


Den eksperimenterende kunst- og musikfestival, Festival of Endless Gratitude, byder lørdag den 9. december inden for i Koncertkirken på Nørrebro til en vidtfavnende musikalsk aften med fire koncerter, som alle udforsker lyd og rum og inviterer til fordybelse.

Her kan du blandt andet opleve det 74-årige new age-ikon, amerikanske Laraaji, som fik sit musikalske gennembrud i 1980 med den Brian Eno-producerede plade Ambient 3: Day of Radiance. Året forinden havde Eno på en gåtur opdaget Laraaji, som spillede på gaden i New York. Musikalsk og spirituelt har Laraaji skrevet sig ind i samme tradition som Alice Coltrane med sin opløftende, citar-baserede trance-musik. Laraaji er pladeaktuel med de to tvillingealbums, Sun Gong og Bring on the Sun. I forbindelse med koncerten kan du desuden komme med til en af Laraajis velrenommerede lattermeditationsworkshops, hvor du kan få renset ud i både krop og sjæl gennem latter.

Aftenen står også på debutkoncert med den danske synthesizerduo Videodrones, der blander ildevarslende stemninger fra italienske horrorfilm-soundtracks med en god portion fremdrift inspireret af kraut og techno. Videodrones består af Jakob Skøtt, der normalt slår sine folder som trommeslager i Causa Sui, samt Kristoffer Ovesen, der med sit kassettebåndsselskab Interzone Tapes har fingrene godt nede i undergrundstechnoens muld. Videodrones har to udgivelser på det internationalt anerkendte pladeselskab El Paraíso Records bag sig.

Med mere end 25 års erfaring og et trecifret (!) antal udgivelser er engelske Ashtray Navigations en institution inden for psykedelisk, eksperimenterende musik. Ashtray Navigations favner både ragaen og dronemusikkens meditative modus samt mere udfarende psykedeliske og støjrockede eksperimenter, men altid med udgangspunkt i improvisation. Koncerten er den første i Danmark siden 2009.

Aftenen åbnes af engelske Cam Deas, der efter en række udgivelser baseret på 12-strenget guitar har kastet sig over modularsynthesizerens endeløse muligheder, dog stadig med guitaren som lydkilde. Resultatet er en form for hyper-kinetisk musique concrète, der er lige dele abstrakt og organisk. Deas har senest leveret en lydinstallation til kunstneren Zhang Dings soloudstilling på ShangART-galleriet i Shanghai og er desuden tilknyttet Rytmisk Musikkonservatorium som ekstern underviser.

FoEG præsenterer: Laraaji (US), Videodrones (DK), Ashtray Navigations (UK) & Cam Deas (UK)
Lørdag den 9. december, kl. 15.00 (workshop) / koncerter fra kl. 20.00 i Koncertkirken
Billetpris: 120 kr. / 150 kr. inkl. lattermeditationsworkshop.
Læs mere (engelsk) / Køb billet

Foto: Nathan Perkel