Flere internationale navne til Copenhagen Jazz Festival 2017


Den japanske kvartet Goat og den anmelderroste israelske gruppe Hagiga Sextet er netop offentliggjort til den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival, som finder sted på mere end 120 venues overalt i hovedstaden – i koncertsale, byens torve og haver, kirker og jazzklubber, og i flere af de skjulte hjørner af København og Frederiksberg.

Dermed tegner Copenhagen Jazz Festival 2017 til at præsentere et line-up fra hele verden, der på nuværende tidspunkt også tæller headlinere som Herbie Hancock, Anoushka Shankar, David Sanborn, Oumou Sangaré, Erykah Badu, Cory Henry & The Funk Apostles og Jamie Cullum. Det samlede program forventes at runde mere end 1200 koncerter og bliver offentliggjort løbende frem mod begyndelsen af juni her på Jazz.dk.

Den anmelderroste Hagiga Sextet kommer til Copenhagen Jazz Festival 2017 med det nye album “New Directions” – samtidsmusik og moderne jazz med et strejf af Middelhavsregionens mangfoldige toner. Hagiga blev dannet i Tel-Aviv i 2001 af Alon Farber og Dani Benedikt, begge med en baggrund på Berklee College of Music i Boston, og har på indtil videre tre ambitiøse udgivelser skabt samtidsmusik med udgangspunkt i improvisation og fri interaktion. Foruden bandets faste seks medlemmer har Hagiga Sextet indspillet plader med stjernetrompetisten Avishai Cohen og den brasilianske percussionist Joca Perpignan, som har placeret Hagiga blandt de mest velansete grupper i Tel Aviv med koncerter på bl.a. Paris Jazz Festival, Red Sea Jazz Festival, Tel Aviv International Jazz Festival, Jerusalem Jazz m.fl.

Hagiga Sextet (ISR) – Copenhagen Jazz Festival 2017
Tirsdag den 11. juli, kl. 15.00 i Skuespilhuset
Læs mere / Tilmeld på Facebook

Traditionelle instrumenter presses til det yderste, når japanske Goat leverer deres imponerende univers, der bedst kan beskrives som en hybrid af eksperimenterende rock, tysk techno, minimalisme og komplekse, jazzede trommefigurer. Goat blev dannet for fire år siden, og har to fuldlængde udgivelser bag sig, ’New Games’ fra 2013 og ’Rhythm & Sound’ fra 2015. Den yderst prominente kunstner fra den musikalske avantgardescene i Osaka, Hino, der foruden at være guitarist også er gruppens komponist, skaber Goats musikalske univers ud fra et grundprincip om, at arrangementet af klangfarve og rytmik skal prioriteres over det melodiøse og harmoniske indhold. Resultatet af denne metodologi er et stoisk, køligt og nærmest post-humant udtryk. Lørdag den 14. juli kommer de til Jazzhouse som en del af årets japanske tema.

Goat (JP) + YPY (JP) – Copenhagen Jazz Festival 2017
Lørdag den 14. juli, kl. 21.00 i Jazzhouse
Læs mere / Tilmeld på Facebook

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 7.-16. juli 2017 på mere end 120 spillesteder fordelt over hele hovedstaden. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk.