HerbieHancock_ChickCorea

Herbie Hancock & Chick Corea i historisk duomøde på Copenhagen Jazz Festival 2015

To af jazzens største navne optræder ansigt til ansigt under Copenhagen Jazz Festival 2015. Herbie Hancock & Chick Corea er hver for sig ansvarlige for en række store øjeblikke i jazzhistorien, og deres berømte duo-samarbejde har rødder tilbage i slut-halvfjerserne. De har aldrig optrådt sammen på Copenhagen Jazz Festival – men til sommer sker det for første gang: Torsdag den 9. juli går Herbie Hancock & Chick Corea på scenen til et historisk duomøde i DR Koncerthusets smukke koncertsal.

Billetsalget starter tirsdag den 16. december kl. 10.

I mere end fem årtier har Herbie Hancock og Chick Corea været de to mest toneangivende og innovative keyboard-spillere og jazzpianister: fra Miles Davis’ første elektriske grupper i 60’erne (hvor Chick Corea afløste Herbie Hancock i 1968); til fusionsjazzens stadion-æra i 1970’erne med Headhunters og Return to Forever, der redefinerede ikke bare jazzen men også synthesizer-musikken i al almindelighed; fra 80’erne og frem til i dag hvor de har ført to uforlignelige prisvindende karrierer med mere end 30 Grammy-priser til sammen – og hvor Chick Corea så sent som sidste år blev årets jazzmusiker i Downbeat.

Herbie Hancock og Chick Corea overraskede jazzverdenen midt i den elektriske jazz’ storhedstid med deres akustiske duo for to flygler. Deres koncerter fra 1978 bød på så meget unikt materiale, at det udmøntede sig i to dobbelte livealbums, som har klassikerstatus i dag. Hancock udgav “An Evening with Herbie Hancock” på Columbia, og Corea udgav “CoreaHancock” på Polydor, og de sjældne tv-optagelser fra dengang beviser, at vi har at gøre med en duo, som ikke bare flyttede grænserne for, hvordan et jazzpiano kunne lyde, men også gjorde det med et særdeles improviserende væsen og til stor begejstring for publikum verden over.

Den nu 74-årige Herbie Hancock og den 73-årige Chick Corea er blandt de vigtigste og mest indflydelsesrige jazzmusikere efter Miles Davis og har de seneste år bevist, at de stadig er i absolut stormform. Derfor er det en stor glæde at kunne præsentere dem i deres historiske CoreaHancock-duo for en meget speciel musikaften på Copenhagen Jazz Festival, hvor opsætningen er den samme som fra optagelserne i 1978: De to flygler står ryg-mod-ryg midt på scenen, og de to jazzgiganter udfordrer hinanden ansigt til ansigt.

Herbie Hancock & Chick Corea giver koncert torsdag den 9. juli i DR Koncerthusets smukke koncertsal, og det er dermed første gang, man har kunnet opleve de to jazzgiganter på samme scene på Copenhagen Jazz Festival, der blev etableret i 1979. Copenhagen Jazz Festival 2015 finder sted på 100 spillesteder i København den 3.-12. juli.

Chick Corea & Herbie Hancock (US)
Torsdag den 9. juli, kl. 20.00
→ DR Koncerthuset // KØB BILLET (Billetsalget starter tirsdag den 16. december, kl. 10.00)