Jason Moran giver koncert til den officielle festivalåbning i Skuespilhusets foyer


Den amerikanske pianist og komponist Jason Moran er det første – og sidste – internationale hovednavn på Copenhagen Jazz Festival 2017. Fredag den 7. juli kl. 16.00 markerer han starten på 10 dages overdådig musikfestival med en solokoncert i Skuespilhusets foyer.

Han er en god ven af København og én af de mest betydningsfulde pianister i sin generation. Jason Moran (f. 1975) forbinder de store jazzpianister med et nutidigt udtryk, der både som akustisk jazz og futuristiske hiphop-inspirationer opererer som samtidsmusik, der konstant leder efter nye veje fremad i jazzsproget. Den mangedobbelte prisvinder, som bl.a. er blevet sammenlignet med Thelonious Monk, Fats Wallers og Herbie Hancock, udgiver på Blue Note Records og har bl.a. modtaget Downbeats prestigefyldte kritikerpriser “Jazz Artist of The Year”, “Pianist of the Year” og “Jazz Album of the Year”. Foruden 20 års udgivelser i eget navn har han været kunstnerisk leder for jazz i John F. Kennedy Center og siden sidste år også Honorary Professor på RMC i København.

“Jason Moran er et naturtalent. En pianist, der bruger hele klaviaturet og udfører tonegentagelser af maskingeværshastighed med en velklang, der slet ikke fortjener sammenligning med automatiske håndvåben. Flimrende højrehåndsfigurationer og intrikat akkordspil kræver ikke synlig anstrengelse for virtuosen Moran.” – Seks hjerter, liveanmeldelse i Politiken, Jazzhouse 2013.

Med offentliggørelsen af Jason Moran til den officielle åbning af Copenhagen Jazz Festival kan man se frem til en festival med et mangfoldigt program med over 1300 koncerter. På hovednavnsniveau er både den moderne jazz og verdensmusikalske stjerner stærkt repræsenteret ved Herbie Hancock, Jan Garbarek, Jamie Cullum, Anoushka Shankar, Oumou Sangaré, Ambrose Akinmusire med flere. Copenhagen Jazz Festival samtidig også højtid for både danske musikere og spillesteder, der præsenterer det største og mest progressive fra den danske scene – uanset om det foregår i koncertsalene, klubberne, ‘undergrunden’ eller udendørs i København og på Frederiksberg.

Copenhagen Jazz Festival er en åben byfestival, hvor publikum selv skal navigere i det overdådige koncertudbud. I det trykte program og på festivalens hjemmeside Jazz.dk finder man alle koncertinformationer, spillestedsomtaler og vejledende koncerttemaer som Jazz by the Sea, The Sound of New Orleans, Something Else, det familievenlige Jazz for Kids osv. Der er noget for enhver – uanset smag og anciennitet, så det er bare med at gå på opdagelse i programmet.

Official Opening of Copenhagen Jazz Festival 2017 feat. Jason Moran (US)
Fredag den 7. juli, kl. 16.00 i Skuespilhusets foyer
Der er fri entré til koncerten (NB: Det er pladser efter først-til-mølle)

 

Copenhagen Jazz Festival er én af verdens største jazzfestivaler. Den 39. udgave af festivalen finder sted den 7.-16. juli på 120 spillesteder i København og Frederiksberg.  Hovednavnene tæller bl.a. Herbie Hancock, Anoushka Shankar, David Sanborn, Dee Dee Bridgewater, Jan Garbarek, Oumou Sangaré, Erykah Badu, Norah Jones, Cory Henry & The Funk Apostles, Peter Erskine, Jason Moran, Roberto Fonseca og Jamie Cullum. Tak til Nordea-fonden.

Se alle 1300 koncerter – www.jazz.dk/koncerter
Besøg spillestederne – www.jazz.dk/spillesteder
På opdagelse i koncerttemaer – www.jazz.dk/temaer
Webshop – www.jazz.dk/shop