Jazzcup markerer ny jazzhistorisk bogudgivelse fra Torben Ulrich


Tag med til et hyggeligt og indsigtsfuldt indblik i jazzhistorien, når Torben Ulrich markerer sin nye bog og sin kommende 90-års fødselsdag i Jazzcup i København

Torben Ulrich er ikke alene en af de mest talentfulde og excentriske tennisspillere, den danske idrætsverden nogensinde har fostret – han var også musiker. I fyrrerne og halvtredserne spillede han tennis om dagen og klarinet om natten. Eller omvendt. I de første årtier efter Anden Verdenskrig tilhørte idrætsmanden og multikunstneren Torben Ulrich den absolutte elite, når det handlede om jazzkritik i en dansk kontekst. Med sine intense rejseaktiviteter (som tennisspiller) og sin brede orientering inden for kunst, litteratur og filosofi havde han et udsyn og en indsigt, der ofte hævede hans artikler og essays langt op over daglig vande.

Nu står den snart 90-årige multikunstner klar med en ny bog ved navn “Et vækkeur i Cecil Taylors flygel – tekster om jazz, 1945-2005″ på forlaget Bebop. Bogen rummer 90 tekster om jazz, skrevet over et svimlende spænd på 60 år: En hel lille jazzhistorie set gennem et unikt menneskes optik. Teksterne er samtidig et forbilledligt eksempel på kulturjournalistik med litterære kvaliteter – jazzen oplevet inde fra selve kernen af den musikalske essens og formidlet i et veloplagt og originalt sprog. Bogen er redigeret af Lars Movin, som også står bag forordet. Movin har i sit virke blandt andet beskæftiget sig med de danske kunstnere, for hvem Torben Ulrich ofte har været et forbillede – Dan Turéll, Jørgen Leth med flere. Det er tredje gang, at Torben Ulrich og Lars Movin finder sammen om en bog – tidligere med antologierne “Jazz, bold og buddhisme” (2003) og “Udspil – samtaler med Torben Ulrich” (2004).

I anledning af udgivelsen og forfatterens fortstående fødselsdag inviterer Jazzcup til “En eftermiddag med Torben Ulrich” søndag den 14. oktober – med fri entré.

 

En eftermiddag med Torben Ulrich (bogpræsentation)
Søndag 14. oktober, kl. 15:00 i Jazzcup
Læs mere / Fri entré