Jazznyt anbefaler aktuelle danske udgivelser på Jazz.dk


I år er det 100 år siden, at den første jazzplade udkom i USA. I 1924 kom turen til Danmark. Siden er der udkommet flere tusinde danske jazzplader. De sidste 10 år har udgivelsesfrekvensen været på 120-150 nye danske jazzudgivelser om året. Det er svært at danne sig et overblik over alt det, der udkommer.

Det vil bloggen JazzNyt og Copenhagen Jazz Festival lave om på med et nyt samarbejde, hvor JazzNyt hver måned leverer overblikket på Jazz.dk. Det bliver i form af 3-5 anbefalinger af de seneste danske jazzudgivelser suppleret med en aktuel artikel om, hvad der sker på den danske jazzscene. Sideløbende finder du på Jazz.dk som altid det komplette overblik over jazzkoncerter i København og nyheder fra jazzens globale scene.

En af de største danske succeser i udlandet de senere år på jazzfronten er uden tvivl kvintetten Girls in Airports. Det understreger de med al tydelighed på deres femte album, der er indspillet i Tyskland og udgivet af et engelsk pladeselskab. Den anden anbefaling er et kassettebånd med TS Høeg. Det er en lo-fi godte med 90 minutters musik og det, der ligner. Hans Henrik Bay er en moden herre, der ikke har udsendt musik på plade i 15 år. Sternlumen er et alias for tyskeren Thomas Kudela. Han bor på Nørrebro og har lige udsendt sit andet soloklaveralbum. Den sidste anbefaling er med bassist og komponist Morten Haxholm, der med sit femte album sætter den kunstneriske barre højt.

Læs mere: Jazznyt anbefaler Girls In Airports, Hans Henrik Bay, Sternlumen, Morten Haxholm og Dane TS Hawk – september 2017

Den forgangne måneds anbefalede danske jazzudgivelser bringer os godt rundt i jazzlandskabet. Jeg har fundet fem meget forskellige plader frem, der er anmeldt på bloggen. Der er swingjazz med Peter Marott & Swinghouse Orchestra, nutidig indisk-inspireret fusion fra Carsten Lindholm, et ukulele-album af Tobias Elof i landskabet mellem jazz og folk, en massiv 5-dobbelt boks fra Carsten Dahl Experience til jazzlytteren, der ikke bruger jazz som lydtapet, og veloplagt ethiojazzplade, der er lavet af Debre Damo Dining Orchestra.

Læs mere: Jazznyt anbefaler Carsten Dahl Experience, Debre Damo Dining Orchestra, Peter Marott, Carsten Lindholm og Tobias Elof – oktober 2017

 

Find alle kommende koncerter i København og planlæg din egen koncertkalender her på Jazz.dk: Jazz in Copenhagen.