Københavns Kommune sikrer Jazzhus Montmartre tre år frem


Dagbladet Politiken ringede fredag morgen (8. september) til Montmartre og overbragte de fantastiske nyheder: Jazzhuset er reddet tre år frem. Der blev indgået forlig på Københavns Rådhus og vi får ikke bare støtte ét år men tre år frem, det oplyser Jazzhus Montmartre i en pressemeddelelse.

Forliget blev støttet af SF, Socialdemokratiet, Enhedslisten og DF. De radikale støttede også Montmartres redning men blev ikke en del af det samlede budgetforlig for hele kommunens budget.

“Der skal lyde en kæmpe tak fra alle os i Store Regnegade til både politikerne bag forliget og ikke mindst vores mange trofaste støtter, som har skrevet til politikerne de seneste dage for at redde os. I har været utrolige. Uden jer havde vi næppe klaret skærene.

Også en stor tak til Nordeafonden, Augustinusfonden og Oticonfonden, der trofast har bakket op om Montmartre i det seneste år, hvor vi måtte klare os igennem uden støtte. Og til vores udlejer, som gav os et års gratis husleje i troen på, at politikerne måtte besinde sig… Vi er ydmyge og taknemmelige, og vil gøre det bedste vi kan for at give mange skønne oplevelser i de kommende tre år,” oplyser holdet bag Jazzhus Montmartre.

Se hele historien på Politiken her: http://politiken.dk/kultur/musik/art6099664/%C2%BBHold-da-k%C3%A6ft-det-er-jo-en-fantastisk-nyhed%C2%AB

Også Dansk Musiker Forbunds formand Anders Laursen og næstformand Michael Justesen støtter spillestedet i Store Regnegade: ”Dansk Musiker Forbund bakker op om kommunal støtte til Jazzhus Montmartre – både ud fra en musikbetragtning og ud fra en turismevinkel. Det lille spillested er blevet anbefalet af New York Times som den jazzklub man skulle besøge, hvis man kun havde 36 timer i København, og stedet har siden genfødslen i 2010 formået at kombinere det traditionsbevidste med høje, kunstneriske ambitioner, til stor glæde for både musikere og publikum. Montmartre udgør med andre ord en vigtig del af Københavns jazzscene, og bakkes af samme årsag op af adskillige store fonde. Og bestemt også af Dansk Musiker Forbund.”

I efteråret kan man bl.a. opleve Enrico Rava, Eric Reed/Ralph Moore, Kathrine Windfeld Big Band med flere. Se alle kommende koncerter på Jazzhus Montmartre her på Jazz.dk: http://jazz.dk/cphjazz/spillesteder/4026/