I denne uge: Montmartre hylder ikonisk tysk pladeselskab med tre særaftener


Det historiske københavnske Jazzhus Montmartre præsenterer tre helt særlige aftener i december, når spillestedet markerer 25 års jubilæum for det betydningsfulde tyske jazzpladeselskab ACT. Pladeselskabet blev stiftet i 1992, hvor dets første udgivelse, Jazzpaña af Vince Mendoza og Arif Mardin, modtog to Grammy-nomineringer. ACT har med et hav af udgivelser haft en vigtig rolle på den europæiske jazzscene lige siden.

“Today ACT is considered one of the finest curators of progressive jazz and creative music.”, Downbeat.

Torsdag, fredag og lørdag henholdsvis den 14., 15. og 16. december kan du i Montmartre opleve en lille perlerække af europæiske jazzkunstnere med tilknytning til det respekterede selskab.

Den første aften står på Leszek Możdżer, som bliver anset som værende det største fund på den polske jazzscene i det sidste årti. Możdżers internationale ry som en af jazzens fremragende pianister er baseret på hans banebrydende blanding af klassisk musik med jazzens åbenhed og energi. Den polske pianists teknisk uovertrufne spillestil har han forbundet med lyriske og følelsesmæssige melodier.

Fredagen byder på franskmanden Vincent Peirani, som er en vidtfavnende musiker og en af sin generations bedste på akkordeon. Han går på scenen sammen med landsmanden, pladeselskabskollegaen og saxofonisten Émile Parisien, som blev kåret til årets musiker i Frankrig af Académie du Jazz i 2012. Parisien har spillet med adskillige prominente musikere som Wynton Marsalis, Johnny Griffin og Bobby Hutcherson.

Den sidste hyldestaften, lørdag den 16. december, kan du se frem til en af de største stjerner på pladeselskabet, såvel som en af Europas største jazzpianister i form af finske Iiro Rantala. Ifølge Montmartre har “Iiros tilgang til musikken (…) samme elegance som Oscar Peterson, samme humor som Erroll Garner og samme vitalitet som Esbjörn Svensson”. Iiro Rantala indtager scenen sammen med den norske saxofonist Marius Neset, hvis egenkomponerede musik viser stor inspiration fra store saxofonister som Wayne Shorter og Michael Brecker.

ACT 25 at Montmartre: Leszek Możdżer
Torsdag 14. december, kl. 20.00
Læs mere / Køb billet

ACT 25 at Montmartre: Vincent Peirani & Émile Parisien
Fredag 15. december, kl. 20.00
Læs mere / Køb billet

ACT 25 at Montmartre: Iiro Rantala & Marius Neset
Lørdag 16. december, kl. 20.00
Læs mere / Køb billet