Nørrebro Jazzklub fejrer femår med jubilæumskoncerter i november og december


Siden 2012 har Nørrebro haft sin helt egen jazzklub med vægt på eksperimenter og fokus på især den danske jazzscene og dens mange fornyere. Nørrebro Jazzklub holder til i den flotte forhenværende pærefabrik Osramhuset på Valhalsgade, som siden 2010 har fungeret som åbent kulturhus. Nu fejrer jazzklubben sine første fem år med to jubilæumskoncerter, der både byder på opsigtsvækkende gendannelse og musikalske julegodter med tangenttroldmanden Adi Zukanovic i front.

Ifølge klubbens to bagmænd, Søren Gemmer og Mikkel Dysted, markerer fødselsdagen en “milepæl” i deres arbejde med at formidle bredden i den danske jazz – og der er meget at fejre.

“Vi har stort set kørt klubben fra start, da vi tog over fra trommeslager Anders Provis efter et halvt års tid. Et spøjst internt våbenkapløb med os selv har gjort det vigtigere og vigtigere at præsentere væsentlige musikere med en bestræbelse på at iscene- og italesætte disse så godt, som de fortjener. Vi har fra starten søgt at gøre op med, hvad vi oplever som en udtalt tendens til gruppedannelse i submiljøer i det danske jazzlandskab. Vi har booket navne, tilsyneladende i øst og vest, som havde en kerne af ‘jazzessens’, som jo i virkeligheden er et helt utroligt genreløst fænomen, og som vi syntes fortjente mere (eller en anden) opmærksomhed, end de fik”, fortæller Søren Gemmer, der samtidig kan afsløre, at afslutningen på de første fem år ikke bliver afslutningen på Nørrebro Jazzklub.

 

Anderskov Accident Reunited + Kirstine Stubbe Teglbjærg

Pianist og komponist Jacob Anderskov’s ‘Anderskov Accident’ har, ifølge jazzklubben selv, “fra første dag i klubbens historie stået højt på ønskelisten”. Nu bliver ønsket til virkelighed, når gruppen med fire højtbesungne albums i kataloget genforenes den 18. november på opfordring af Nørrebro Jazzklub med et stærkt line-up af toneangivende musikere. Anderskov Accident er et visionært freeform-psychedelica-groove-jazz-ensemble med Jacob Anderskov i front – Anderskov har over 25 albums som orkesterleder i bagagen. Pianisten er blandt de mest anerkendte nye danske jazzkomponister, og ‘Accident’ har gennem tiden været omdrejningspunkt for noget af hans mest grandiose, skæve og overrumplende musik.

Line-up: Jacob Anderskov, Kasper Tranberg, Kasper Tranberg, Jesper Zeuthen, Ned Ferm, Anders Banke, Nils Davidsen, Rune Kielsgaard

Samme aften kan du opleve komponist og sangerinde Kirstine Stubbe Teglbjærg (Hun Solo), som til Nørrebro Jazzklubs første jubilæumskoncert optræder med et sæt sange sat mellem drøm og støj. Teglbjærg stod i front for prisbelønnede Blue Foundation og har desuden arbejdet som komponist på en stribe moderne danseforestillinger.

Anderskov Accident Reunited + Kirstine Stubbe Teglbjærg – Jubilæumskoncert No. 1
Lørdag 18/11, kl. 20:00 i Osramhuset, Kbh. N
Læs mere / Dørsalg (40-70 DKK)

 

Adis Jul – julemusik for dig, der er træt af julemusik

Ved den anden af de to jubilæumskoncerter, Adis Jul i december, vender Nørrebro Jazzklub vrangen ud på månedens soundtrack og præsenterer julemusik med et heftigt backing-band og solister. Som kapelmester, keyboardspiller og arrangør står Adi Zukanovic for at lede aftenen. Zukanovic agerer eller har ageret fast samarbejdspartner for Nikolaj Nørlund, Bisse, Oh Land, Anders ‘AC’ Christensen, Hugo Rasmussen, Ned Ferm blandt mange andre. Her har han de seneste år udmærket sig med genreneutrale og kreative bidrag på indspilninger og live. Nørrebro Jazzklub offentliggør aftenens endelig line-up og solister senere i november.

Adis Jul – Jubilæumskoncert No. 2
Lørdag 16/11, kl. 19:30 i Osramhuset, Kbh. N
Læs mere / Dørsalg (40-80 DKK)