Superkvartet med Peter Erskine, Kenny Werner, Benjamin Koppel og Scott Colley er årets hovednavn i Prøvehallen


Den Grammy-vindende Weather Report- og Steps Ahead-trommeslager Peter Erskine og den anmelderroste amerikanske pianist Kenny Werner er årets internationale hovednavne hos Cowbell Music, der står bag et alsidigt program i Prøvehallen og Betty Nansen Teater under Copenhagen Jazz Festival 2017.

Blandt arrangørens øvrige program finder man en Eric Satie-hyldest i musik og ord, Anders Koppels 70 års fødselsdagskoncerter, særprojektet Fathers & Sons, vokaljazz, klezmerfest og meget andet. Find billetter og se alle Cowbells koncerter på Copenhagen Jazz Festival 2017.

 

14/7 + 15/7: The Art of the Quartet feat. Erskine/Colley/Werner/Koppel (US/DK)

De to amerikanske stjernemusikere, pianist Kenny Werner og bassist Scott Colley, har været med hvert år siden Cowbell første gang slog dørene op for en ny international jazzscene på Copenhagen Jazz Festival i 2009. Werner, Colley og saxofonist Benjamin Koppel påbegyndte et tæt samarbejde, der bla. har resulteret i flere CD-udgivelser, og sammen har de hvert år på festivalen præsenteret nye konstellationer, nye musikalske temaer og nye topsolister som fx. Joe Lovano i spændende koncertforløb til stor glæde for både koncertgængere og musikere.

Og også i år har de tre musikere rakt ud efter stjernerne – de har nemlig fået den levende legende, trommeslager Peter Erskine, til at slå vejen forbi Valby. Peter Erskine, der er en af sin generations mest berømmede musikere, har tidligere slået sine folder i tre af jazzhistoriens største orkestre, Weather Report (med Wayne Shorter og Joe Zawinul), Steps Ahead (med Michael Brecker og Mike Stern) og Bass Desires (med Marc Johnson, John Scofield og Bill Frisell).

Cowbell / Prøvehallen Valby
Læs mere

 

10/7 + 11/7: Eric Satie Revisited feat. Cæcilie Norby, Marilyn Mazur, Henning Jensen m.fl.

For den excentriske Satie, der på konservatoriet i Paris blev vurderet til at være talentløs og doven, har skrevet sig ind i musikhistorien som en af de mest kompromisløse og mest opførte komponister. Blandt andet anses de velkendte pianokompositioner “Gymnopédies” i dag som banebrydende forløbere for moderne ambient musik og fungerer som soundtrack til hundredevis af film.

Med legesyge nyfortolkninger af Saties værker inviterer et sjældent all-star hold af danske topmusikere til en fejring af den usædvanligt usædvanlige Satie i selskab med en af Danmarks fineste skuespillere, Henning Jensen, der vil fremføre originale tekster, skrevet af Ulla Koppel, om den kuriøse og grænsebrydende klassiske komponist og pianist, Erik Satie.

Cowbell / Betty Nansen Teatret
Læs mere

 

7/7 + 8/7: Anders Koppel 70 år “the past, the present, & the future”

Disse to aftener fejres hele Anders’ fantastisk musikalske rejse igennem tre forskellige afdelinger, hvor han som solist bliver flankeret af både nye og gamle venner og for en sjælden gangs skyld også det meste af hele sin store musikalske familie.

Første afdeling tager et både kærligt, nostalgisk men også nyfortolkende blik på det band, der startede det hele for 50 år siden – Savage Rose – hvor Anders’ legendariske hammond orgel hørtes for første gang til premieren på “Dødens Triumf” i 1972 på Det Kgl Teater. Anden afdeling hylder den mellemøstinspirerede musik fra Anders’ 40 år lange samarbejde med gruppen Bazaar, der foruden Anders Koppel bestod af Peter Bastian og Flemming Quist Moeller. Slutteligt peger aftenens tredje afdeling fremad mod nye tider i samarbejdet mellem Koppel og Noize – DJ Noize trakterer elektronika, computer og grammofon, mens Anders og Benjamin Koppel i fællesskab akkompagnerer blandt andre rapperen Per Vers.

Cowbell / Betty Nansen Teatret
Læs mere

 

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 7.-16. juli 2017 på mere end 120 spillesteder fordelt over hele hovedstaden. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk.