Seks dages Freedom Music Festival indtager Koncertkirken fra den 29. august til 3. september


Photo by Laurent Orseau (c) lorseau.hinah.com

Den tredje udgave af den københavnske Freedom Music Festival finder sted i og omkring Koncertkirken og på Husets Biograf fra den 29. august til den 3. september 2017. Arrangør er den herboende polske bassist Tomo Jacobson, der har sammensat et program med flere internationale og danske improvisatorer, artist talks, filmvisninger på et ambitiøst seks-dages program. Blandt de internationale gæstestjerner finder man blandt andre Hamid Drake, William Parker, Kaja Draksler og Joëlle Léandre.

William Parker og Hamid Drake har huseret på den amerikanske scene for improviseret musik i mange år, specielt omkring Chicago. Hver for sig har de to spillet sammen med nogle af de største navne i fri jazz siden 70’erne, såsom Cecil Taylor, Don Cherry, Archie Shepp, Peter Brötzmann med flere, og i fællesskab har de spillet sammen i næsten 20 år, både i duoopsætning og som rytmegruppe i større orkestre.

Den franske bassist Joëlle Léandre er en af de førende musikere på sit felt og en kunstner, der favner både den frie improvisation og avantgarden. Hun har således arbejdet med nogle af det 20. århundredes væsentligste avantgarde-skikkelser som John Cage, Merce Cunningham og Giacinto Scelsi, mens hun i det 21. århundrede fortsætter med at udforske grænsen mellem musik, spontanitet og stilhed. Som improvisationsmusiker har hun arbejdet med navne som Evan Parker, Derek Bailey og John Zorn, og så har hun været en markant bannerfører for en feministisk bevægelse inden for den ofte mandsdominerede improvisationsmusik.

Kaja Draksler er en slovensk pianist og komponist bosat i Amsterdam, hvor hun er aktivt medlem på scenen for improvisationsmusik. Kaja Draksler optræder hyppigt over hele Europa og som komponist har hun bidraget til en række internationale grupper. Draksler har også tidligere besøgt Copenhagen Jazz Festival og Koncertkirken.

Den 31. august vil der desuden være en temaften med dokumentarfilm i Huset Biograf, hvilket omfatter den danske premiere på filmen “The Breath Courses Through Us” (dir. Alan Roth), der handler om den legendariske New York Art Quartet med blandt andre John Tchicai samt visningen af freejazz-klassikeren “Rising Tones Cross” (dir. Ebba Jahn) om New Yorks jazzscene i 80’erne.

“The festival was established with a motto: Freedom – Improvisation – Expression – Exploration – Now! These five words encompass the festival’s mission and focus. We celebrate unique expression and exploration in music. We cherish improvisation and one-of-a-kind experiences it brings to the audences. We strive for freedom. Our policy is also to aim for an equal presentation of both female and male improvisers,” fortæller kontrabassist og improvisator Tomo Jacobson, der er født i Polen og blandt andet har boet i New York. I dag bor han i København, hvor han dimiterede fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2015.

Læs mere og få et overblik over alle aktiviteterne her på Jazz.dk: http://jazz.dk/cphjazz/spillesteder/7380/

Day 1 : Tuesday, Aug 29 @ Artist talks at Insulamusic / Concerts at KoncertKirken
6:00 PM : Talking with William Parker & Hamid Drake
7:30 PM : Marilyn Mazur (percussion & drums) solo (US/DK)
8:30 PM : Sylvie Courvoisier (piano) solo (CH)
9:30 PM : William Parker + Hamid Drake (double bass + drums) duo (US)

Day 2 : Wednesday, Aug 30 @ Concerts at KoncertKirken
7:30 PM : Julie Kjær (saxophones, flutes, clarinets) solo
8:30 PM : Kaja Draksler + Grzegorz Tarwid (two pianos) duo (SVN/PL)
9:30 PM : Jesper Løvdal (saxophones, flutes, clarinets) solo

Day 3 : Thursday, Aug 31 @ Free Improv Themed Documentary Movie Night at Husets Biograf
7:00 PM : ‘The Breath Courses Through Us’ (2013) – dir. Alan Roth (75 min)
8:20 PM : Tomo Jacobson + Rasmus Kjærgård Lund ‘Solo no. 8′ release party!
9:00 PM : ‘Rising Tones Cross’ (1984) – dir. Ebba Jahn (119 min)

Day 4 : Friday, Sept 1 @ Concerts at KoncertKirken
7:30 PM : Laura Toxværd (alto saxophone) solo
8:30 PM : Søren Kjærgaard (piano) solo
9:30 PM : Lotte Anker + Tomo Jacobson (saxophones & double bass) duo

Day 5 : Saturday, Sept 2 @ Artist talks at Insulamusic / Concerts at KoncertKirken
6:00 PM : Women in improv music – panel discussion
7:30 PM : Mark Solborg (guitar) solo
8:30 PM : Maria Laurette Friis + Nacho Córdoba (electronics) duo (DK/ESP) 9:30 PM : Maria Faust (alto saxophone) solo (EST)

Day 6 : Sunday, Sept 3 @ Artist talks at Insulamusic / Concerts at KoncertKirken
6:00 PM : Talking with Joëlle Léandre
7:30 PM : Kresten Osgood + Signe Emmeluth (drums & saxophone) duo
8:30 PM : Torben Snekkestad (saxophones) solo (NO)
9:30 PM : Joëlle Léandre + Théo Ceccaldi (double bass + violin) duo (FR)

Freemdom Music Festival er støttet af Statens Kunstfond, Københavns Kommune, Nørrebro Lokaludvalg og Sonning-fonden.