Stort britisk jazzhåb gæster Copenhagen Jazz Festival 2018 med to fremadstormende projekter


Saxofonist, komponist og bandleder Shabaka Hutchings er blandt de allerstørste nye navne fra England og kan på flere måder sidestilles med et talent som amerikanske Kamasi Washington. Til sommer gæster han København i selskab med to af sine musikalske projekter, den elektronisk eksperimenterende trio The Comet is Coming og det socialt bevidste festbrag Sons of Kemet.

The Comet is Coming fandt sammen i hjembyen London i 2013. Målet var at skabe deres egen instrumentalmusik inspireret af lige dele Sun Ra og Frank Zappa. Gruppen blander ubesværet elementer fra både jazz, syrerock og funk i en musikalsk rumrejse mod et uforudsigeligt, musikalsk univers.

Medlemmerne kalder sig Danalogue the Conqueror, Betamax Killer og King Shabaka og sammen barsler de med nyt album med udgivelse i 2018. Bag King Shabaka gemmer sig altså Shabaka Hutchings – et stort, ungt håb på den europæiske jazzscene – der også optræder på den 40. Copenhagen Jazz Festival som gæst hos landsfællerne Sons of Kemet.

The Comet is Comings debutalbum, “Channel The Spirits”, udkom i 2016 til flotte anmelderroser og en nominering til den prestigefyldte Mercury-pris. Gruppen har siden fløjet publikum ud i det ydre rum til en lang række koncerter.

“Ultimately, cutting through the bombast, Comet Is Coming are a formidable live force, possessing the rhythmic intensity of a trance-state and, when applied lightly, inventive electronics that go beyond novelty.” – London In Stereo

The Comet is Coming (UK) – Copenhagen Jazz Festival 2018
Mandag d. 9. juli, kl. 21.00 i Alice, Nørrebro

Læs mere / Køb billet

 

Sons of Kemet (UK)
Med sin gruppe Sons of Kemet har Shabaka Hutchings skabt en socialt bevidst og genreudvidende musik, der har skabt ringe i vandet til den anden side af Atlanten og nu udkommer på det ikoniske jazzlabel Impulse!

“With Sons of Kemet, Shabaka Hutchings Brings London Jazz Into the Spotlight” – The New York Times

Sons of Kemet er et nyskabende mix af tenorsax, tuba og to trommeslagere. På deres tredje album og første på Impulse, “Your Queen is a Reptile”, fejrer og udforsker gruppen den afrocaribiske diaspora i Storbritannien, hvilket kommer til udtryk i, at albummet blevet indspillet i London og samlede en række gæsteoptrædener fra den engelske undergrundsscene, inklusiv jungle-produceren Congo Natty og digteren Joshua Idehen.

Musikalsk strækker Sons of Kemet fra New Orleans til Caribien, fra Londons dubstep-scene og til Mellemøstens toner. Med den atypiske instrumentering (tuba, trommer og sax) er der tydelige referencer til både second line og den caribiske karneval-tradition. Der er spoken word og rap, elementer af dub og hiphop, som hos Sons of Kemet yderligere understreger den tværgående og udforskende kvalitet i den nye generation af jazz i dag.

Sons of Kemet (UK) – Copenhagen Jazz Festival 2018
Tirsdag d. 10. juli, kl. 21.00 i DR Koncerthuset, Studie 2
Læs mere / Køb billet