Tag et kig bag facaden hos en af jazzens allerstørste


En af jazzens allerstørste skikkelser, den amerikanske saxofonist Sonny Rollins, lagde saxofonen endegyldigt fra sig i 2012. Den på tidspunktet 85-årige Rollins havde i en årrække kæmpet med kraftig lungesygdom, og den tvang i sidste ende det store ikon til at lægge karrieren på hylden.

I et nyt interview til Vulture.com løfter den nu 87-årige Sonny Rollins sløret for sine egne tanker om pensionen, hans forhold til sit eftermæle og de åndelige aspekter af et liv i musikkens tjeneste.

Læs det fyldestgørende interview med Sonny Rollins her: Jazz Legend Sonny Rollins on Retiring His Sax, His Legacy, and the Secret to Life

Sonny Rollins har ved flere lejligheder besøgt København og Copenhagen Jazz Festival – senest i 2011, hvor han forkælede sine danske fans på Det Kgl. Teaters Gamle Scene. Faktisk var han også til stede ved den allerførste Copenhagen Jazz Festival i 1979, hvor han lagde vejen forbi det swingende Montmartre. Vi hylder her den vedholdende kæmpe med en række skarpe skud fra fotograf Kristoffer Juel Poulsen, taget da Rollins var på besøg i 2011: