Vinterjazz 2018 offentliggør samlet program


Det trykte program for årets Vinterjazz er på gaden. Dermed afsløres det samlede program til festivalen, der i år har landsdækkende opbakning fra flere end 150 spillesteder og arrangører – dobbelt så mange som for blot fire år siden.

Hvis man gik og troede, at jazzen var i krise, så er den landsdækkende Vinterjazz, der finder sted i perioden 2.-25. februar, et levende bevis på det modsatte. I år deltager spillesteder og arrangører i følgende byer:

Albertslund, Assens, Sdr. Bjert, Brønshøj, Dianalund, Flensburg, Fredericia, Frederiksberg, Frederikshavn, Greve, Hellerup, Hillerød, Hjørring, Holbæk, Horsens, Hvidovre, Hørsholm, København, Kerteminde, Kolding, Køge, Lemvig, Lyngby, Nørre Alslev, Odense, Randers, Ringe, Rønne, Silkeborg, Skagen, Skørping, Sorø, Svendborg, Søborg, Sønderborg, Tårnby, Taastrup, Thisted, Valby, Vanløse, Vejle, Vordingborg, Aalborg og Aarhus.

Dansk jazz i dag nyder stor opbakning fra publikum, spillesteder og musikere. For mange af jazzklubberne rundt omkring i landet markerer Vinterjazz et startskud for sæsonen efter en lang vinterpause. For andre arrangører er Vinterjazz en mulighed for at åbne koncertsale, kulturhuse og kirker for turnerende danske og internationale kunstnere, mens festivalen for andre er en mulighed for at prøve noget helt andet af med kuraterede koncertrækker, mini-festivaler i festivalen og andre eksperimenter fra arrangørsiden for at tiltrække nye publikummer – noget årets program også bærer positivt præg af.

Et særligt pejlemærke for Vinterjazz er at bidrage til den fortsatte udvikling af jazzens improviserende væsen og at sikre fødekæden for den danske jazz i fremtiden. Det er blandt andet derfor, at der på Vinterjazz er et øget fokus på at udbrede levende jazz for børn i form af Jazz for Kids og JazzCamp for Piger, samt for unge og ungdommelige sjæle i form af Jazz Remixed og Ung Jazz. Vinterjazz tilbyder også publikum en særlig mulighed for at opleve tidens danske big bands, nykomponeret dansk jazz og de mest markante kvindelige komponister under temaet Wild at Heart.

I et internationalt perspektiv er Vinterjazz en unik jazzfestivalkonstruktion, hvor publikum kan komme ud og høre nogle af festivalens hovednavne og særlige projekter på de lokale jazzspillesteder. Presse og publikum over hele landet opfordres til at følge med i de mange lokale initiativer under Vinterjazz 2018.

Se det samlede koncertprogram her: www.jazz.dk/vinterjazz-2018/koncerter