Internationale highlights i anden uge af Vinterjazz 2017


Vinterjazz 2017 er allerede kommet godt fra start, og der er masser af god musik forude. Med mere end 650 koncerter fordelt på 130 venues er Vinterjazz (3.-26. februar) en festival, der bevæger sig på tværs af provins og hovedstad, undergrund og overgrund i alle mulige og umulige afkroge af jazzlandskabet.

Det billede tegner også festivalens kommende anden uge, der byder på en bred vifte af musikalske udtryk. Kurt Rosenwinkel har med sit nyeste projekt Bandit 65 igen markeret sig som en af ny amerikansk jazz’ stærkeste stemmer – oplev ham over to aftener i Jazzhus Montmartre. Den kommende uge bliver i det amerikanske med koncerter med saxofonist Walt Weiskopf (billedet). Weiskopf blev et kendt navn både i og uden for jazzkredse, da han i begyndelsen af 00’erne overtog tjansen som saxofonist hos jazzrocklegenderne Steely Dan. Hans kvartet kan opleves i både Odense og København.

Endelig kan man glæde sig til besøg af den jazzede foregangsmand bag trommerne, ligeledes amerikanske Jeff “Tain” Watts, der sammen med sin trio omdanner Studie 3 i DR Koncerthuset til en moderne jazzklub.

Walt Weiskopf Quartet (US/DK)
Torsdag 9. februar kl. 21:00 – Paradise Jazz / Huset-KBH, 1. sal
Fredag 10. februar kl. 20:00 – Dexter, Odense

Jeff “Tain” Watts Trio (US)
Fredag 10. februar kl. 20:00 – DR Koncerthuset, København

Kurt Rosenwinkel Bandit 65 (US)
10. + 11. februar kl. 20:00 – Jazzhus Montmartre, København

 

lotteanker

Den britiske trommeslager Chris Cutler, kendt fra blandt andet grupperne Henry Cow og Art Bears, kan du opleve i selskab med danske Lotte Anker og Lars Greve, når de indtager KoncertKirken med musikalsk overskud til både eksperimenterende improvisation og striks komposition.

Lotte Anker/Chris Cutler/Lars Greve (UK/DK) + Adi Zukanovic solo
Onsdag 8. februar kl. 20:00 – KoncertKirken, København

Den kommende uge byder også på et decideret tilløbsstykke, når det 30-mand store franske ensemble ONCEIM – Orchestra of New Creations, Experiments and Musical Improvisations – opfører den banebrydende pionér Eliane Radigues (f. 1932) elektroakustiske symfoni Occam Ocean i Holmens Kirke.

Eliane Radigue: OCCAM OCEAN performed by ONCEIM (FR)
Fredag 10. februar kl. 19:30 – Jazzhouse, København

 

dennismackrel

Endelig er der endnu en amerikaner på programmet, når trommeslager Dennis Mackrel hægter sig på DR Big Band og leverer en koncertrække fyldt med klassikere fra DR Big Bandets musikalske arkiver. Mackrel var i en årrække trommeslager hos ingen ringere end Count Basie Orchestra, og var den sidste trommeslager, der fik æren af at være blevet ansat af Basie selv.

Dennis Mackrel & DR Big Band (US/DK) – “Guld fra Arkivet”
Fredag 10. februar kl. 20:00 – Flensborghus, Flensburg
Onsdag 15. februar kl. 20:00 – DR Koncerthuset, København
Torsdag 16. februar kl. 20:00 – Sorø Jazz / Victoria Teatret, Sorø
Fredag 17. februar kl. 21:00 – KU.BE, Frederiksberg

 

Du kan finde koncertomtaler, billetsalg, interviews og guides til årets program på www.jazz.dk, og det trykte program kan afhentes gratis hos et af de 130 spillesteder og arrangører, koncerthuse og jazzforeninger, kirker og kunstmuseer, teatre og nedlagte elværker m.m.

Tak til festivalens hovedbidragsyder Nordea-fonden, samt Statens Kunstfond & JazzDanmark.