Bisse, IRAH, Frk. Jacobsen, Forte og Equis krydser broer til ny vinterudgave af Something Else


Copenhagen Jazz Festivals koncerttema for musik i grænselandet mellem sangskrivning, instrumentalmusik og eksperimenterende jazz hedder Something Else, og under Vinterjazz 2017 rejser Something Else til tre skæve koncertsteder med Bisse, Irah, Frk. Jacobsen, Forte og Equis, der på hver sin måde repræsenterer nybrud i dansk musikundergrund.

Fredag 17/2, 20:00: IRAH + Forte i Dome of Visions, Aarhus (i samarbejde med Radar) // Info & billetter
Lørdag 18/2, 20:00: IRAH + Equis på Teater Momentum, Odense // Info & billetter
Lørdag 25/2, 20:00: Bisse + Frk. Jacobsen på Anemone Teatret // Info & billetter

 

Om kunstnerne

IRAH er en københavnsk trio bestående af Stine Grøn (vokal), Adi Zukanovic (synth) og Oliver Laumann (trommer). IRAH laver alternativ pop-musik inspireret af alt fra traditionel ceremonimusik til moderne melodisk sangskrivning. De tre medlemmer finder deres kreative kraft i en åndelig bevidsthed, og deres musik har en helt unik evne til både at skabe en følelse af samhørighed med publikum og på samme tid vække en følelse af at være en del af noget større. Stine Grøns smukke vokal er altid i fokus, men det er den magiske og intuitive interaktion mellem de tre, der skaber deres intense, fyldige lyd. IRAHs første ep “Into Dimensions” udkom i oktober, og deres debutplade er på vej i 2017.

Lyt til IRAH “Into Dimensions”: http://soundcloud.com/irahmusic/irah-into-dimensions-single

Til Vinter tager Bisse på sin første soloturné, Tour de Smackdown. Her vil den anmelderroste og særdeles produktive musiker og sangskriver Thorbjørn Radisch på egen hånd og med ordet i sin magt præsentere sangene fra ‘Højlandet’ (årets album i Politiken 2016) og blodtrilogien, men de unikke koncerter vil også byde på helt nye sange fra det kommende album – et værk, som Bisse bebuder vil være en rejse tilbage til de tidlige år i hans liv. »Bisse er noget ganske særligt i dansk musik. En vild insisteren, der synes at bane sig vej ind i vores kulturs psyke (…) En bøvlet nationalskjald, der lige så gerne lader pisken hagle over egne rygstykker som over sin forvirrede og forvitrende samtid (…) Højlandet kalder. Det er virkelig strabadserne værd.« (Ralf Christensen, Information)

Lyt til Bisse “Seks Hjerter”: https://www.youtube.com/watch?v=UBXcEhzlYn4

Frk. Jacobsen inviterer lytteren indenfor i et højst personaliseret og fantasifuldt univers. Der opereres bestandigt i de musikalske og forestillingsmæssige mellemrum; mellem det jordbundne konkrete og det kosmiske abstrakte, mellem drømmenes sødmefulde siennarøde og det besnærende morderiske mareridt, mellem poppens melodiske sensibilitet og avantgardens udforskertrang. Anja Jacobsen er også trommeslager i Selvhenter, leder af Valby Vokalgruppe og komponist i Oum, samt medstifter af kunstnerkollektivet Eget Værelse.

Lyt til Frk. Jacobsen “Lobsters”: https://soundcloud.com/frk-jacobsen/lobsters

Asger Bruun Hansen alias Forte arbejder med lydtekstur, samt grænserne mellem det dansable og der hvor roen til fordybelse ligger. Repetitionen dyrkes i soundscapes, hvor summende hvirvler af organiske lyde kontrasteres af synths og trommemaskiner. I løbet af 2016 har Forte spillet en række koncerter i Aarhus bl.a. på årets Flux Festival. I musikken udfoldes en enormt fængende og frodig melodiøsitet i en konstant vekslen mellem en rytmisk indbydelse til dans og en tilbagelænethed, der ligeledes muliggør en nærmest meditativ fordybelse. Debut EP’en ‘FORTE – Techne’ blev udgivet i august 2016 på kassettebånd i et stærkt begrænset oplag gennem det lille tyske label ‘12 Recs’.

Lyt til Forte “Bast” fra “Techne”: https://soundcloud.com/interstate98/forte-bast-12002

Equis er et soloprojekt fra Xenia Xamanek Lopez (Boujeloud m.fl.); et sammensurium af indtryk, fragmenter og impulser, hvor mesmeriske trancetilstande opbygges, slås i stykker og sendes i nye retninger. Hun debuterede med albummet ”Men’s Health” i 2015 og hendes andet album ”No plants : No life” udkom i april i år, begge på det københavnske label Infinite Waves. Equis har med sin guerilla-agtige stil og sine ekspressive udgivelser skabt sig et navn på den danske undergrundsscene for elektronisk musik.

Lyt til Equis “No plants : No life”: https://www.youtube.com/watch?v=ilXsbygFwvQ