Jazz og levende billeder hænger sammen på Vinterjazz 2017


Koncerter, filmvisninger, fotoudstilling, konkurrence og debatter – det hele er en del af Vinterjazz-programmet. Under Vinterjazz 2017 præsenterer Cinemateket, spillestedet 5e og Husets Biograf en stribe nye filmværker og klassiske portrætter på det store lærred, som viser det positive samspil mellem jazz og levende billeder.

I Cinemateket kan du komme til danmarkspremiere på tre jazzfilm, der sammen favner hele filmmediets spændvidde: Chet Baker-biopic’en Born to Be Blue, med en velcastet Ethan Hawke i hovedrollen, fortæller historien om den fallerede trompetist og sangers comeback i 1960’erne og vises i unik double feature med Bruce Webers berømte close-up Let’s Get lost, skudt umiddelbart før Bakers død i 1988.

Sound of Redemption er derimod en klassisk velturneret dokumentar om den lige så berygtede, men mindre kendte saxofonist Frank Morgan. Og endelig er der audiovisuel avantgarde at hente for dem, som vil udfordres noget mere, i form af den tyske kunstner Telemach Wiesingers poetiske collagefilm Kaleidoscope, der har vundet en række priser på festivaler verden over, og som præsenteres i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark.

Se alle jazzfilm under Vinterjazz 2017 her: http://jazz.dk/vinterjazz-2017/arrangoerer/10844/