Jyske stororkestre rejser landet rundt på Vinterjazz 2017


De sidste dage af Vinterjazz 2017 byder blandt meget andet på to særprojekter, der lader det musikalske storformat udfolde sig i fuldt flor med inspiration fra både nordisk melankoli og mellemøstlig harmoni.

Randers Kammerorkester har således slået pjalterne sammen med det særlige Blood Sweat Drum + Bass – et ensemble i xl-størrelsen med 31 medlemmer, som siden 2001 har været komponisten Jens Christian “Chappe” Jensens enestående vision. Sammen får de besøg af de syriske topmusikere Issam Rafea og Moslem Rahal, der henholdsvis er stortalenter på de oprindelige arabiske instrumenter oud og ney.

Ved koncerterne i Amager Bio og hos Jazzselskabet i Aarhus kan man først opleve komponist Mogens Christenses “Middle East Scherzo” for Randers Kammerorkester samt Rahal og Rafea, derefter i samlet storform en række udvalgte numre fra Blood Sweat Drum + Bass’ seneste to udgivelser, “On the Road to Damascus” og “In the Spirit of…”, som begge indeholder arabisk inspireret musik. Endelig er der også en uropførelse i sigte, når de 39 musikere opfører “Concierto de Scheherazade” – et originalt orkesterværk, som bygger bro mellem vestlig og mellemøstlig musikkultur.

Issam Rafea / Moslem Rahal & Blood Sweat Drum + Bass & Randers Kammerorkester (SYR/DK)

Torsdag 23/2 kl. 20:00 – Amager Bio, København
Læs mere // Køb billet

Fredag 24/2 kl. 20:00 – Jazzselskabet i Aarhus
Læs mere // Dørsalg

 

Under sidste uge af Vinterjazz 2017 får Aarhus Jazz Orchestra selskab af et stjernehold, når amerikanske Jim Black, islandske Skúli Sverrisson og norske Helge Sunde gør dem stævne ved to koncerter i Aarhus og København. Jim Black er en af de mest indflydelsesrige trommeslagere i dag, mens bassist og komponist Sverrisson de seneste par årtier har stået som en lysende stjerne på den internationale scene for ekseprimenterende og fri musik med samarbejder med folk som Derek Bailey, Wadada Leo Smith, Lou Reed, David Sylvian, Ryuichi Sakamoto, Johann Jóhannsson, Hildur Gudnadóttir og mange andre. Endelig har den norske trombonist og komponist Helge Sunde været et af de stærkeste bud på en moderne komponist for storformatet, siden han i 1995 færdiggjorde sin kandidatgrad i komposition fra det norske musikakademi.

Sammen med Aarhus Jazz Orchestra fremfører de kompositioner fra alle tre gæsters hånd i et udtryk, der peger lige så meget i retning af post-rock, som det peger i retning af jazztraditionen.

Aarhus Jazz Orchestra feat. Skúli Sverrisson, Jim Black og Helge Sunde (US/IS/NO/DK)

Onsdag 22/2 kl. 19:30 – Atlas, Aarhus
Læs mere // Køb billet

Fredag 24/2 kl. 21:00 – Jazzhouse, København
Læs mere // Køb billet

 

Du kan finde koncertomtaler, billetsalg, interviews og guides til årets program her på www.jazz.dk, og det trykte program kan afhentes gratis hos et af de 130 spillesteder og arrangører, koncerthuse og jazzforeninger, kirker og kunstmuseer, teatre og nedlagte elværker m.m.

Tak til festivalens hovedbidragsyder Nordea-fonden, samt Statens Kunstfond & JazzDanmark.