Musketer Festival: Kalder alle idealister i Aarhus!


I et nyt samarbejde med Radar og Dome of Visions inviterer Kresten Osgood og Copenhagen Jazz Festival en lang række musikere med base i eller omkring Aarhus til fejring af “alle-for-en”-bevægelsen fredag den 10. februar.

Under Vinterjazz 2017 har Copenhagen Jazz Festival taget initiativ til en særlig begivenhed: Musketer Festival i Aarhus. Målsætningen er at demonstrere sammenhængskraften i dansk musik i almindelighed og dansk jazz i særdeleshed. Trommeslageren Kresten Osgood har i det forløbne tiår været dynamo for Mandagsklubben, Jyderup Accordion Træf og ikke mindst Musketer Festival i København, en højintens koncertrække, hvor Osgoods egen trio Og Hvad Er Klokken med et udsnit af jazzens fremmeste har slået døren ind til såvel populærkultur som avantgarde.

I praksis foregår begivenheden på den måde, at en række særligt inviterede musikere spiller sammen på kryds og tværs, alt imens Osgood og hans trio ’Og Hvad Er Klokken’ med bassisten Thomas Vang og saxofonisten Jesper Løvdal agerer musikalske igangsættere. Musikken vokser frem som en række ’situationer’ med konstellationer, der overrasker og forhåbentlig vinder nyt land.

 

Det umulige, inspirerende fællesskab

Bag Musketer Festival ligger forestillingen om en fællesskabelig utopi, som i praksis er det nødvendige fællesskab, musikken udspringer af. Som Osgood har formuleret det: ”En af de absolutte hovedværdier i en musketerbegivenhed er, at den er inkluderende. Alene det, at vi er til stede, er en enorm manifestation af kreativ energi, som i sig selv er stærkere, end hvis nogen forsøgte at styre, hvad det hele handlede om”.

Musketerbegivenheden udgør et særegent miks af kunst og musik, hvor gamle ikoner og unge stjerneskud indgår side om side på tværs af påståede genreskel og generationskløfter. De københavnske udgaver har sat sig varige spor i form af både nye samarbejder og mindeværdige konstellationer, der udelukkende har manifesteret sig i det givne øjeblik. Det er alle parters håb, at det samme sker i Aarhus.

Musketer Festival får under Vinterjazz 2017 blandt andre besøg af følgende musketerer:

Gilbert Holmström (SE)
Kasper Tranberg
Maria Laurette Friis
Jesper Løvdal
Thomas Vang
Kresten Osgood
Olga Witte
Bo Jacobsen
Peter Laugesen
Jens Munch
Jens Balder
Paulo Dias Duarte
Julie Kjær
Gorm Askjær

Musketer Festival finder sted i Dome of Visions, Aarhus, fredag den 10. februar klokken 20:00. Billetter koster 80,- og kan købes i døren.

Musketer Festival er præsenteret af Copenhagen Jazz Festival i samarbejde med Radar og Dome of Visions. Tak til Nordea-fonden, Dansk Artist Forbund og DMF.