Nyt orgeltema på Vinterjazz 2017


Tidligere på årets Vinterjazz tog pianist Jeppe Zeeberg livtag med det overvældende kirkeorgel under navnet “Pibens Anden Lyd” i Kastelskirken i København og i Sct. Pauls Kirke i Aarhus. Festivalen fortsætter det orgelprægede tema med en mindre koncertrække tre aftener i streg i Frihavnskirken, hvor tre af landets fremmeste pianister udfolder sig på det ærefrygtindgydende klaviatur.

 

Den første i rækken er Nikolaj Hess – en af landets bedste jazzpianister, som her har valgt at tage orgelets udfordring op for at sætte sig selv og publikum på prøve. Med sig har han Anders Christensen på kontrabas og broderen Mikkel Hess på trommer. Det bliver en uforudsigelig aften med de kunstneriske udfordringer, som orgelet giver Hess og hans musikalske legekammerater.

Torsdag 23/2 kl. 20:00 – Frihavnskirken, København
Læs mere // Køb billet

 

Danske August Rosenbaum er med god grund blevet kaldt et klaverfænomen – ikke bare herhjemme, men også internationalt. Hans soloprojekter og samarbejdet med den danske avant-soulduo Quadron har sikret ham en plads blandt de klareste talenter på klaveret i nyere dansk musik. I Frihavnskirken kan han igen opleves kun i selskab med sine egne fingre, når han sætter sig alene ved orgelet.

Fredag 24/2 kl. 20:00 – Frihavnskirken, København
Læs mere // Køb billet

 

Carsten Dahl tilhører den absolutte elite blandt europæiske jazzpianister. Under Vinterjazz 2017 tog han favntag med den afdøde canadiske klaverlegende Paul Bley til en anmelderrost hyldest- og åbningsaften i Jazzhouse i København og har desuden for længst markeret sig som noget helt særligt i et væld af samarbejder og soloværker. Men hvad kan et talent som Dahl få ud af kirkeorgelet – og omvendt? Carsten Dahl får brug for at trække på alle sine erfaringer fra såvel jazzen som den klassiske musik, når han i sine improvisationer skal tage livtag med orgelet.

Lørdag 25/2 kl. 20:00 – Frihavnskirken, København
Læs mere // Køb billet

 

OBS. Bemærk, at der både kan købes billet til enkelte orgelaftener og til alle tre samlet.