Vinterjazz 2017 siger tak for i år!


Den 17. omgang Vinterjazz sluttede søndag aften efter tre uger med over 650 koncerter hos 13o spillesteder og arrangører landet rundt. Det blev en festival, der måske mere end nogensinde før viste, at Danmark elsker jazz i alle hjørner af landkortet.

Årets festival har blandt meget andet budt på stærke særprojekter som Kasper Tranbergs Straw Boss og Carsten Dahls Paul Bley-hyldest på åbningsaftenen i Jazzhouse, landsdækkende turnéer for de yngste med Master Fatmans Jazzskole Version 2 og The KutiMangoes og ikke mindst en forrygende og omfattende JazzCamp for Piger, der med stor tilslutning og opmærksomhed i den grad fik sat streg under vigtigheden af at inspirere landets musikglade piger til at kaste sig ud i den frie musiks fornøjelser.

“I en tid hvor kulturbegivenheder enten foregår i eller uden for København, fremstår Vinterjazz som en ægte landsbegivenhed, hvor bands og projekter benytter muligheden for at turnere rundt fra by til by, fra provins til hovedstad. Og vi får sat fokus på det store, nationale fællesskab af spillesteder og musikforeninger, hvor jazzen i den grad lever – uanset hvilken form og farve den antager i det givne øjeblik,” udtaler festivalleder Kenneth Hansen.

Sekretariatet for Vinterjazz siger tak for i år til alle spillesteder, musikere, publikum og samarbejdspartnere. En særlig tak til festivalens hovedbidragsyder Nordea-fonden samt Statens Kunstfond.