Eksperimenterende briter rammer Odense under Vinterjazz 2019


Der er fuld fart på den unge, britiske jazz, når Teater Momentum i Odense til februar åbner dørene op under Vinterjazz 2019. Det er nemlig lykkes spillestedet at danne ramme om koncerter med tre af Londons mest lovende navne fra en jazzscene, der har oplevet en stigning i både kunstnerisk niveau og publikumsinteresse de seneste år. Teateret har tidligere huset andre vigtige navne fra London-scenen under minifestivalen Jaiyede Jazz Festival.

 

Fofoulah

Fofoulah er et London-baseret afro-dub ensemble. I november 2018 udgav gruppen deres andet album ”Daega Rek” på det hæderkronede pladeselskab Glitterbeat. Fofoulahs soniske strukturer og musikkens identitet er forankret i den senegalesiske tromme kaldet en sabar. Denne tromme mødes af elektronisk glitch og dub-teksturer, som hvirvles rundt i en Drum & Bass-centrifuge og udmunder i musik, der i dén grad kan danses til.

Fofoulah (UK/GM)
Søndag den 3. februar, kl. 20:00 – Teater Momentum, Odense
Læs mere / Dørsalg (50 DKK)

Det københavnske publikum får også mulighed for at opleve det britiske ensemble under Vinterjazz 2019. Fofoulah optræder på Alice den 2. februar. Læs mere og find billetter på Facebook: Fofoulah (UK) at Alice

 

Dinosaur

Britiske Dinosaur er pyroteknisk electronica i mødet med fusionsjazz. Gruppen stammer som de andre to fra den sprudlende London-scene og modtog en nominering til den prestigefyldte Mercury Award for deres debutalbum “Together, As One”. Bandet ledes af den unge komet Laura Jurd – erklæret fan af bl.a. Miles Davies, Terry Riley og Ian Carr. Jurd og Dinosaur formår på samme elegante vis som Carr at inkorporere jazzens væsen med så adskilte genrer og stilarter som rock, synth-pop, electronica og new wave toppet med en smule funk. Med sig på Vinterjazz har gruppen deres seneste album, “Wonder Trail”, som udkom tidligere i år.

Dinosaur (UK) / Astrid Engberg
Torsdag den 7. februar, kl. 20:00 – Teater Momentum, Odense
Læs mere / Dørsalg (50 DKK)

 

Joe Armon-Jones

Joe Armon-Jones er en tangenttroldmand, der huserer på den ”nye” jazzscene i London. Han udgav tidligere i år sit debutalbum ”Starting Today” på det velrenommerede pladeselskab Brownswood. Her fik han besøg af en del af cremen fra London-scenen: Moses Boyd, Nubya Garcia og Jerome Oscar. Et line-up, der vidner om en komponist, som slår sine folder midt i orkanens øje. Der er i Armon-Jones’ musik et nexus af impulser, som strækker sig fra gaderne i New Orleans til Hackney-distriktet i London og dets dubbede sound system-kulturer. Joe Armon-Jones og hans band er musik for både den inkarnerede jazzlytter og for ”club kids”. Han kan da også opleves på det seneste mixtape fra det amerikanske trommefænomen Makaya McCraven, der for nylig gav en medrivende koncert på Loppen i København.

Joe Armon-Jones (UK)
Fredag den 15. februar, kl. 20:00 – Teater Momentum, Odense
Læs mere / Dørsalg (50 DKK)

 

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og er arrangeret i samarbejde med flere end 120 spillesteder og arrangører fra Skagen til Bornholm. Vinterjazz 2019 finder sted fra 1-24 februar.