Prisvindende komponists korværk om Grønland får premiere på Vinterjazz 2019


Komponist og trompetist Jakob Buchanan er dobbelt modtager af Danish Music Awards for Årets Jazzudgivelse og Årets Jazzkomponist for sit forrige værk “Requiem”. Til Vinterjazz 2019 får “Songs To The Green Land” premiere, når Aarhus Jazz Orchestra, Aningaaq Koret og ECM-trommeslager Helge Norbakken præsenterer det i Musikhuset Aarhus og Det Sorte Diamant.

Line-up:
Aarhus Jazz Orchestra – Dirigent: Carsten Seyer-Hansen
Aningaaq Koret (fra Det Grønlandske Hus)
Jakob Buchanan
Simon Toldam
Jonas Westergaard
Helge Norbakken

“Songs To The Green Land – Letters From the Dreamland” er et nyt værk for kor og jazzorkester komponeret af Helge Norbakken (NO) og Jakob Buchanan (DK). Værket er en musikalsk skildring af længsel, afsavn og drømme hos det grønlandske folk, inspireret af en række personlige samtaler med grønlændere i Danmark og på Grønland – samtaler om bl.a. barndom, natur, familie og venner.

Samtalerne er blevet optaget og efterfølgende er de to komponister gået på opdagelse i det særlige grønlandske sprog. Sammen med optagelser af rim, remser og tryllesange, som den grønlandske forfatter og billedkunstner Jens Rosing optog i Østgrønland i 60’erne, samt lydoptagelser fra Dansk Folkemindesamling, er rytmen i sproget blevet til rytmiske strukturer i musikken, og udsagn fra samtalerne er blevet til værkets tekst.

Det er endt med et storslået, poetisk og meget spændende værk som kombinerer Helge Norbakkens og Jakob Buchanans nordiske, lyriske tone med elementer af grønlandsk tromme- og kormusik, samt mere åbne musikalske forløb. Stemningsfulde visuals underbygger atmosfæren i værket.

Koncerten byder på et fantastisk line-up, hvor Aarhus Jazz Orchestra og de to komponister ledsages af Det Grønlandske Hus’ kor Aningaaq, samt de to gæstesolister Jonas Westergaard (bas) og Simon Toldam (keyboards).

Aarhus Jazz Orchestra, Jakob Buchanan & Helge Norbakken: Songs to the Green Land
22/2, 20:00 – Den Sorte Diamant, Kbh. – Læs mere / Køb billet
23/2, 20:00 – Musikhuset Aarhus – Læs mere / Køb billet

Om: Jakob Buchanan (komponist og trompetist) har de seneste år har gjort sig internationalt bemærket med flere store værker for kor og orkester, herunder hans Requiem som vandt to Danish Music Awards (årets jazzudgivelse og årets jazzkomponist), samt den anmelderroste musik for kor og orkester til åbningen af Aarhus Kulturhovedsted 2017. Derudover er han som trompetist særdeles aktiv på den internationale jazzscene og spiller med bl.a. Jakob Bro, Marilyn Mazur og Chris Speed. Udover “Songs To The Green Land – Letters From the Dreamland” arbejder han lige nu på værket “Lamentations” i samarbejde med Jakob Bro og ConcertClemens fra Aarhus Domkirke.