Jazzfestivalen er i gang – Sådan får du det meste ud af Copenhagen Jazz Festival 2014


I dag går det løs! Der er blevet arbejdet hårdt i kulisserne på de godt 100 spillesteder for at skabe 10 dages jazzekstravaganza i København og på Frederiksberg. Til glæde for byen, musikere og ikke mindst publikum.

De første koncerter starter her til formiddag, og klokken 16.00 afholdes den officielle åbningskoncert med Aaron Parks (US) og et håndplukket hold af danske musikere. Der er fri entré, og det finder sted i Pressen, Politikens Hus, så kom ned og vær med til at skyde festivalen i gang med manér.

Billetsalget går som sædvanligt rigtigt hurtigt til de store internationale navne. Her er et overblik: Der er netop sat EKSTRA BILLETTER i salg til koncerten med Gregory Porter (US) på mandag den 7/7 i DR Koncerthuset, og der er allerede UDSOLGT til koncerten i aften med Chick Corea & Stanley Clarke (US) på Viften.

Der er FÅ BILLETTER TILBAGE til Concha Buika (ES)Tinariwen (ML) og The John Scofield Überjam Band (US) i DR Koncerthuset, Christian McBride Trio (US) i Jazzhouse, Cæcilie Norby “Silent Ways” i Krudttønden, Manu Katché & Richard Bona (FR/CM) på Kulturhuset Islands Brygge, Charenee Wade (US) i Jazzhus Montmartre, Coleman/Doky/Watts (US/DK) på The Standard og Enrico Pieranunzi (IT) på Gustavs Bistro. Vi opfordrer publikum til at købe billetter i forsalg, hvis man vil være sikker på at komme ind til koncerterne, da billetsalget rykker hurtigt lige nu.

Det komplette overblik over alle 1200 koncerter finder man i henholdsvis det trykte program, på Jazz.dk og i den officielle app. Programmet tæller foruden hovednavnene også Open Air-koncerter, børnejazz, natkoncerter og dette års særlige koncerttemaer som Jazz by the SeaSomething Else21st Century JazzFuture Sound of JazzJazz RemixedJazz Meets the Street – samt årets temanyhed Wild at Heart, som sætter fokus på kvindelige instrumentalister og komponister tre aftener på Hovedbiblioteket.

I denne artikel har vi samlet en række historier, som gør det nemt for dig at få det meste ud af Copenhagen Jazz Festival. Husk at downloade appen og lav dit favoritprogram. Benyt transportbilletten, når du rejser med bus, tog og metro. Mød andre publikummer på hashtagget #cphjazz, og brug festivalen som indgang til at opleve jazzbyen København i al dens mangfoldighed.

God fornøjelse!

 

Åbningskoncert med Aaron Parks og højdepunkter i den første weekend

Årets åbningskoncert bliver afholdt i smukke rammer i Pressen, Politikens Hus, hvor vi byder velkommen til den unge newyorker piano-stjerne Aaron Parks, som er visiting artist i juni-juli i København og derfor også kommer til at spille en særlig rolle under Copenhagen Jazz Festival 2014. Til lejligheden har han sammensat i sin egen udvalgte danske gruppe med blandt andre Marilyn Mazur og Anders AC Christensen.

Fredag aften og resten af weekenden byder bl.a. på jazzdivaer, avantgarde-guitarister, nye nordiske projekter og amerikanske trommeslagere. Vi har samlet en omtale af de første tre dage på vores hjemmeside. Læs mere her.

Kasper Tranberg har kurateret en særlig tribute-koncert med toneangivende danske musikere på Jazzhouse til ære for Yusef Lateef, der desværre gik bort i december sidste år. På Sølyst kan man opleve Stacey Kent, Kira Skov m.fl. under Jazz Diva Days, og Jazzhus Montmartre byder på to aftener med den nye amerikanske vokalstjerne Charenee Wade. Til Jazz by the Sea kan man opleve Sinne Eeg, New Jungle Orchestra og Ginman Blachman Dahl, og på Frederiksberg bliver brandstationen som forvandlet lørdag aften, når seks danske top-dj’s rykker ind og viser deres kærlighed til klassikere af Billie Holiday, Donald Byrd og Herbie Hancock i det hippe koncerttema Jazz Remixed, som både henvender sig til nye og rutinerede jazzentusiaster.

Official Opening feat. Aaron Parks (US) >> 4/7 Pressen // FRI ENTRÈ
Roots Run Deep – A Tribute to Yusef Lateef >> 4/7 Jazzhouse // KØB BILLET
Stacey Kent (US), Kira Skov, Sinne Eeg, Povl Dissing m.fl. >> 4/7-6/7 Jazz Diva Days // KØB BILLET
Charenee Wade (US) >> 4/7-5/7 Jazzhus Montmartre // KØB BILLET
Sinne Eeg >> 5/7 Kulturhuset Islands Brygge // KØB BILLET
Best of Jazz Remixed vs. Billie Holiday, Donald Byrd & Herbie Hancock >> 5/7 Frederiksberg Brandstation // FRI ENTRÈ

 

Traditionen tro – jazzruter, havnerundfart med livemusik og kickstart i Kongens Have

Som altid på Copenhagen Jazz Festival er der rig mulighed for at opleve New Orleans-inspirerede Street Parades, klassiske udendørs jazzoplevelser i Kongens Have samt havnerundfart i de tidlige aftentimer med livejazz. Alle ruterne finder du her.

Open Air-programmet på Copenhagen Jazz Festival bliver som sædvanlig kickstartet i den første weekend i Kongens Have, der er Copenhagen Jazz Festivals største venue, med klassisk jazz og danske jazzkoryfæer – og drukket kolde Tuborg Classic under den blå himmel. Det er en oplevelse for alle, og musikken spiller i Kongens Have lørdag den 5. juli og søndag den 6. juli fra klokken 14.00.

Om aftenen myldrer publikum videre til jazzklubberne i nærheden, og Open Air-programmet fortsætter ugen ud på festivalens øvrige steder: Vandkunsten, Østerfælled Torv, Højbro Plads, Balders Plads, Haveselskabet, Sankt Hans Torv, Amagerbro Jazz m.fl.

Leonardo Pedersens Jazzkapel >> 5/7 Kongens Have // FRI ENTRÉ
Jesper Lundgaard Love&Peace >> 5/7 Kongens Have // FRI ENTRÉ
Hugo Rasmussen Allstarz >> 6/7 Kongens Have // FRI ENTRÉ
Niels Jørgen Steen’s A-Team >> 6/7 Kongens Have // FRI ENTRÉ

 

Natten på Copenhagen Jazz Festival, Musik fra hele verden og andre programanbefalinger…

Copenhagen Jazz Festival byder på et væld af koncerter. Fra de store internationale navne i koncertsalene til rå avantgarde på 5e, fra swing til progressiv elektronica. Hvis du savner en ledetråd, så tilbydes her på Jazz.dk løbende anbefalinger på tværs af spillesteder og stilarter under Copenhagen Jazz Festival 2014.

Kast dig ud i en ægte festivaloplevelse og tag turen rundt i byen til late night koncerter med guiden Natten under Copenhagen Jazz Festival, og opdag, hvordan rødderne bliver tvistet, drejet og genskabt anno folk- og roots-scenen 2014 med artiklen Folkemusikken på Copenhagen Jazz Festival.

Samtidig er festivalen en sand musikalsk smeltedigel med kunstnere fra Japan, Chile, Indien, Indonesien, Mali, Tanzania og hele Jorden rundt. Lyt og læs mere med i Musik fra hele verden på årets festival.

I år er Copenhagen Jazz Festival større end nogensinde på Frederiksberg med over 100 koncerter og hele fire koncerttemaer. Der er et kæmpe udvalg af Jazz for Kids i vores oversigt over børnejazz i Haveselskabet, på Islands Brygge og Balders Plads – og Østerbro inviterer til gratis torvejazz, eksklusive koncerter med Pieranunzi og danske vokaljazzstjerner.

 

Jazzfestivalens mest aktive venues

Københavns ældste kulturhus Huset-KBH (tidl. Huset i Magstræde) har igen i år et stort program under Copenhagen Jazz Festival med inspirerende ungt jazz, børnekoncerter, afro-jazz, eksperimenter og stjerner som Aaron Parks. Huset-KBH kan stolt præsentere festivalens mest aktive jazzprogram – I år bliver det til hele 120 koncerter og jazzmusik for enhver smag og størrelse.

Årets program arrangeres af musikforeningerne Paradise Jazz, Svingin’ Copenhagen, ToneArt, HAUT, Spisehuset Rub & Stub, Ayi Solomon og Huset-KBH’s egen booker Jakon Thorkild Overgaard. Se hele programmet for Huset-KBH her.

Der er flere andre steder, som har åbent dagen og natten lang. Musikkollektivet ILK, som holder til på 5e i Kødbyen, har vanen tro også fuldt program i festivalens ti dage med i alt 47 koncerter med fokus på eksperimenterende jazz. Og på Halmtorvet kun et stenkast derfra, præsenterer PH-Caféen 60 koncerter. Andre aktive venues kunne være The Standard (45 koncerter) og Balders Plads (43 koncerter), så kig ind, hvis du lige er i nærheden.

 

Rejs nemt og billigt med bus, tog og metro

I samarbejde med Bus, Tog & Metro udbydes igen i år en særlig transportbillet, som giver ubegrænset rejse i 12 timer for 20-40 DKK.

Transportbilletten lader dig rejse frit i 12 timer med bus, tog og metro mellem festivalens 100 spillesteder. Den købes via internettet og leveres direkte til din telefon. Billetten er gyldig som dagsbillet kl. 08.00-20.00 eller aftenbillet kl. 16.00-04.00. Prisen er 20 DKK for zone 1-4 (København inkl. lufthavnen) og 40 DKK for alle zoner (Region Hovedstaden). To børn under 12 år rejser gratis med på din billet.

Med den lille transportbillet kan du altså komme rundt til alle venues i Indre By, på Frederiksberg, brokvartererne, Hellerup, Valby, Vanløse og Rødovre, og med den store kan du nå helt ud til festivalens fjernest beliggende venues som Sølyst og Kulturhuset Viften. Lad bilen stå derhjemme og tag med den offentlige transport under Copenhagen Jazz Festival 2014!

Billetten købes på Jazz.dk/Transport.

 

Download den officielle app og lav favoritprogram

Den officielle app CPHJAZZ er ude nu og kan downloades gratis via App Store og Google Play til iPhone, iPad og Android-telefoner.

Den indeholder det komplette program for Copenhagen Jazz Festival 2014 og alle informationer, du har brug for på farten. Appen indeholder også daglige nyheder og opdateres løbende ved programændringer under festivalen. I appen kan du lave dit personlige favoritprogram.

Appen er koblet op på de sociale medier på hashtagget #cphjazz og festivalens profil @cphjazz på Twitter og Instagram. Tag del i oplevelsen med de andre festivalgæster, samt medier som WiMP-redaktionen, P8, Politiken og Copenhagen Jazz Festival egen social media team på #cphjazz – og kom med backstage og få flere unikke festivalhistorier.

Download appen gratis her:

iOS: http://bit.ly/1nQDKnL
Android: http://bit.ly/1vWmfGf

 

 

WiMP’s danske redaktion sender interviews og video fra Copenhagen Jazz Festival

Et nyt jazzmedie har meldt sig på banen. Musiktjenesten WiMP er officiel partner for Copenhagen Jazz Festival, og det betyder, at WiMP’s danske redaktion dækker festivalen intensivt med interviews, eksklusive videoer og playlister op til og under festivalen.

I den anledning tilbydes publikum én måneds gratis WiMP Hi-Fi (værdi 199 kr.), hvis man signer-up i perioden den 4.-13. juli. Klik her.

Allerede nu kan man finde video med Alex Riel og Ginman Blachman Dahl – samt festivalaktuelle interviews med Sinne Eeg, Stefan Pasborg, Kira Skov, Benjamin Koppel, Kasper Tranberg og mange andre om deres forhold til jazz og koncertanbefalinger. Læs dem her.

P8-vært Niels Christian Cederberg: “For mig er det unikke helt klart alle de mange små finurlige koncerter på de små steder rundt omkring i byen. Det er her du finder mig 80% af tiden. Copenhagen Jazzfestival er, netop på grund af de mange autonome småtiltag, en virkelig bred festival. Du finder ikke nogen festival i verden, der præsenterer et så varieret udbud af musik. Punktum.” WiMP.lnk.to/cederberg

Sinne Eeg: “Det er som hele byen smiler og bobler. Der er musik i hver en krog, og du kan finde noget for en hver smag næsten døgnet rundt i 10 dage.” WiMP.lnk.to/sinne