Copenhagen Jazz Festival 2014 starter på fredag – med et par programtilføjelser i sidste øjeblik


Den 36. udgave af Copenhagen Jazz Festival går i luften på fredag i næste uge (den 4. juli), og det er ensbetydende med 10 dages forrygende jazztornado i København og på Frederiksberg. Med 100 venues og mere end 120 koncerter om dagen er Copenhagen Jazz Festival én af Europas suverænt største jazzbegivenheder.

Der er allerede UDSOLGT til to af festvalens absolutte hovednavne; Gregory Porter (US) den 7/7 i DR Koncerthuset og Chick Corea & Stanley Clarke (US) den 4/7 på Viften. Og der er FÅ BILLETTER til de to aftener med Christian McBride Trio (US) i Jazzhouse.

Vi opfordrer publikum til at købe billetter i forsalg, da billetsalget rykker hurtigt til de øvrige store internationale navne, som blandt andet tæller Concha Buika (ES), The John Scofield Überjam Band (US), Tinariwen (ML), Manu Katché & Richard Bona (FR/CM), Children of the Light Trio (PA/US), Stacey Kent (US), Hiromi (JP), Thurston Moore & Mats Gustafsson (US/SE), Dave Holland’s “Prism” (UK/US), Joshua Redman Quartet (US) og mange flere.

Det komplette overblik for alle koncerter finder man i henholdsvis det trykte program, i den officielle app og på Jazz.dk. Programmet tæller foruden hovednavnene også Open Air-koncerter, børnejazz, natkoncerter og dette års særlige koncerttemaer som Jazz by the Sea, Something Else, 21st Century Jazz, Future Sound of Jazz, Jazz Remixed, Jazz Meets the Street m.fl.

Årets store temanyhed er Wild at Heart, som sætter fokus på kvindelige instrumentalister og komponister på Københavns Hovedbibliotek. Nye festivalvenues i år er: The Standard, PB43, Papirøen, Warehouse 9, B9 Vinbar, Bellahøj Kirke, Bevar’s, DFDS Pram 19, Fuego, Funder, Kaffesalonen, Odd Fellow Palæet, We Love People og Pumpehuset.

I sidste øjeblik er der også tilføjet et par programnyheder. På Frederiksberg Brandstation er der Best of Jazz Remixed lørdag 5/7 om aftenen med hele seks danske top-dj’s, som remixer Billie Holiday, Donald Byrd og Herbie Hancock. I Vor Frue Kirke er der tilføjet en natkoncert med Cæcilie Norby, og i Jazzhus Montmartre er seneste nyt en eksklusiv releasekoncert med Carsten Dahl. Det endelige line-up til åbningskoncerten med Aaron Parks i Pressen, Politikens Hus er også offentliggjort og tæller blandt andre Marilyn Mazur og Anders “AC” Christensen.

Det trykte program er igen i år blevet revet væk, så der bliver trykt et ekstra oplag den 1. juli, som udkommer lige op til festivalen med de sidste ændringer.

 

Husk at du kan rejse billigt med Copenhagen Jazzfestivals særlige transportbillet til bus, tog og metro. Læs mere på jazz.dk/transport.