Jazz by the Sea – Internationale hovednavne og store danske jazzprofiler spiller under åben himmel ved Kulturhuset Islands Brygge


Jazz by the Sea er et tilbagevendende og særdeles populært festivaltema, der hver aften under festivalen byder på koncerter under åben himmel ved Kulturhuset Islands Brygge. Koncerterne spænder fra to internationale supergrupper med Joshua Redman og Richard Bona, den ypperste danske vokaljazz med Sinne Eeg og Kira Skov, store danske jazzgrupper bl.a. Ginman Blachman Dahl og New Jungle Orchestra, samt fortolkninger af Tom Waits og Kraftwerk i storformat.

 

 

To internationale hovednavne – Joshua Redman Quartet og Manu Katché & Richard Bona

Jazz by the Sea har et stærkt program under dette års festival – ikke mindst på grund af tre stærke internationale konstellationer. Koncerttemaet byder på to internationale kvartetter i topklasse samt en skandinavisk/britisk lovprist trio, der leverer ‘intelligent’ jazz.

Oplev den amerikanske stjernesaxofonist Joshua Redman i fornemt selskab med pianisten Aaron Goldberg, bassisten Reuben Rogers og trommeslageren Greg Hutchinson samt den nyddannede sprængfarlige europæiske kvartet med multietniske rødder Manu Katché/Richard Bona/Eric Legnini/Steffano di Battista.

Redman er jazzverdenens rockstjerne, der allerede tidligt i sin karriere spillede med både Charlie Haden, Pat Metheny og Billy Higgins, og han regnes som en af jazzens mest prominente, indflydelsesrige og moderne saxofonister. Katché med tilnavnet Mohammad Ali of Drummers og den ekvilibristiske bassist Bona er leveringsdygtige i tunge grooves og en vokal der sender publikum på en rejse fra Danmark til Cameroun og retur.

Læg også mærke til Phronesis med danske Jasper Høiby på bas, britiske Ivo Neame på klaver og svenske Anton Eger på trommer. De har efterhånden slået sig fast som et stærkt europæisk band, ikke mindst i kraft af, at de har turneret det meste af verden og har gæstet velrenommerede scener. Phronesis er aktuelle med det nye album “Life To Everything”, og festivalkoncerten ved Jazz by the Sea er kulminationen på et ualmindeligt stærkt live-forår for den populære trio.

 

To aftener dedikeret til danske vokaldivaer

Man behøves ikke at kigge ud over landets grænser for at finde vokalister med internationalt format. Kira Skov og Sinne Eeg, danske sangerinder med stor karisma, gæster bryggen, hvor de vil demonstrerer deres enestående talent inden for vokaljazz. Den anmelderroste Kira Skov begrænses ikke af genrer; hun har bevæget sig ubesværet fra rock til jazz, hvor Sinne Eeg er dansk vokaljazz’ veletablerede navn både nationalt og internationalt – senest med en topplacering på den japanske billboard.

 

Tyske Kraftwerk i bigband version og danske fortolkninger af Tom Waits’ univers

Aarhus Jazz Orchestra, der regnes for ét af Skandinaviens førende, professionelle bigband, trommeslageren Emil de Waal og den elektroniske musiker Spejderrobot tager på åbningsaftenen fredag den 4. juli livtag med hits som Autobahn, The Model og The Robots af den tyske gruppe Kraftwerk. Kraftwerk har siden 70’erne haft en enestående position som stilskaber indenfor den elektroniske musik. Oplev blankpolerede messinghorn i et virvar af sitrende strøm, elektroniske komponenter og ledninger i alle farver. Et hold af enestående musikere – Emil de Waal, Gustaf Ljunggren, Lotte Anker, Sidsel Vera Pettersen m.fl. – dykker ned i Tom Waits’ tekster. Waits regnes som eksponent for beatgenerationens optagethed af eksistenserne på undersiden af det amerikanske samfund, og tirsdag aften under festivalen bliver publikum udsat for nye fortolkninger af Waits sære, underlige og karnevaleske univers.

 

Moderne triojazz og et ellingtonsk jungleunivers

Pierre Dørge har siden 80’erne stået i spidsen for New Jungle Orchestra, som utrætteligt turnerer det meste af kloden og hyppigt lader sig inspirere i mødet med musik fra hele verden. Koncerten på bryggen bliver ingen undtagelse, da jungleorkestret har inviteret den grammynominerede indiske fløjtespiller Shashank Subramanyam med til aftenens koncert.

Endeligt er det også et must at opleve tre velkendte herrer, der regnes for de fremmeste eksponenter for moderne dansk triojazz. Ginman Blachman Dahl er store personligheder i dansk jazz- og musikmiljø, og de byder på en stilfuld og medrivende aften med swingende jazz ved vandkanten.

 

Program

Fredag den 4. juli, 20:00 → Aarhus Jazz Orchestra Plays Kraftwerk / KØB BILLET

Lørdag den 5. juli, 20:00 →  Sinne Eeg / KØB BILLET

Søndag den 6. juli, 20:00 → New Jungle Orchestra feat. Shashank / KØB BILLET

Mandag den 7. juli, 20:00 → Ginman Blachman Dahl / KØB BILLET

Tirsdag den 8. juli, 20:00 → The Poetry Of Tom Waits / KØB BILLET

Onsdag den 9. juli, 20:00 → Joshua Redman Quartet (US) / KØB BILLET

Torsdag den 10. juli, 20:00 → Phronesis (DK/SE/UK) / KØB BILLET

Fredag den 11. juli, 20:00 → Manu Katché & Richard Bona (FR/CM) / KØB BILLET

Lørdag den 12. juli, 20:00 → Kira Skov / KØB BILLET

Nyd husets grillbuffet inden aftenens koncert! Spisehuset Bryggen tænder grillen foran Kulturhuset alle dage kl. 17.00.

 

Politiken Plus: Copenhagen Jazz Festivals mangeårige mediesamarbejdspartner Politiken tilbyder Politiken Plusrabat til Jazz by the Sea-koncerterne. Læs mere og køb via www.politiken.dk/plus.

Kom nemt til dine jazzvenues med favorabel transportbillet. Husk at du kan rejse billigt med Copenhagen Jazzfestivals særlige transportbillet til bus, tog og metro. Læs mere på jazz.dk/transport.