Jazz Meets The Street genopstår i nye attraktive rammer på Papirøen med skarpe danske jazzprofiler


Én af de spændende nyheder på Copenhagen Jazz Festival 2014 er koncerttemaet Jazz Meets The Street, som genopstår og flytter til det nyåbnede Copenhagen Street Food-marked på Papirøen. Under festivalen bliver der budt på syv gratis eftermiddagskoncerter i rå omgivelser med en fantastisk generation af moderne dansk jazz, bla. prisvindere som Ned Ferm, Nicolai Munch-Hansen, Kresten Osgood, Aske Jacoby m.fl.

Fra 00’erne og frem har Copenhagen Jazz Festival indtaget nye typer af byrum i København – fra DSB-anlæg til basketmiljøer – og dette år er ingen undtagelse. Papirøen på Holmen kan ikke alene byde på Experimentarium, tegnestuer og værksteder, samt fra april 2014 det nyåbnede street food marked i de gamle papirlager-haller, men nu også jazzfestivalens skarpe koncerttema Jazz Meets The Street, som præsenteres af Copenhagen Jazz Festival i samarbejde med Copenhagen Street Food. Den musikalske palette er ligeså farverig, spicy og appetitvækkende, som maden der simrer ved boderne.

Der er gratis adgang til alle koncerterne.

 

Om Copenhagen Street Food

Copenhagen Street Food på Papirøen er et nyt kreativt og folkeligts sted i Københavns havn. Omdrejningspunktet er international street food, som krydres med musik, kunst og kultur og bæredygtighed samt flot udsigt til vandet, Operaen og Skuespilhuset. Tidligere blev lagerhallerne brugt af Pressens Fællesindkøb til opbevaring af papir, men 2. maj åbnede Copenhagen Street Food op for et madmarked med salg af mad fra food trucks, containere og boder, Her kan de besøgende nyde street food i afslappede omgivelser med en fantastisk udsigt over Københavns havn. På Papirøen finder du bl.a. Experimentarium City, designeren Henrik Vibskov, COBE Architects og mange flere.

 

Om kunstnerne

Mikkel Ploug Group leverer det bedste fra den eksperimenterende rocktradition og tilsætter en jazzet fornemmelse. På PapirØen sker det i selskab med den New York-baserede saxofonist Loren Stillman, der har været fast mand i den fantastiske trommeslager Paul Motians band og som nu spiller blandt andet med Charlie Haden og John Abercrombie.

Centreret omkring bandleder og guitarist Niclas Knudsen (Ibrahim Electric m.fl.) skaber Radio Timbuktu en globalt orienteret musik med rytmen og groovet i centrum. Udgangspunktet er en inspiration fra afrikansk musik, men gruppen blander de afrikanske toner med alt fra amerikansk blues og reggae til indisk og cubansk musik.

Ned Ferm, Jeppe Skovbakke og Rune Kielsgaard mødte man første gang i 2001 som del af det internationalt anerkendte band Anderskov Accident. De har brugt de sidste 13 år på at spille sammen i mange forskellige kontekster heriblandt optrædender og optagelser med medlemmer af ILK, Yoyooyoy og Escho-kollektiverne. Med en ekstrem varieret baggrund præsenterer The Homies deres egen improviserede ”action-drone genre”. Den dansk-amerikanske trio arbejder på deres debut optagelse som forventes ude i 2014.

Kalaha så dagens lys under sidste års Strøm Festival og det kulminerede i en koncert på DGI-byens røde tag. Denne sommer forventes deres første udgivelse at komme på gaden. Et stærkt møde mellem jazz og elektronisk musik. Rumpistol og Spejderrobot krydser klinger med guitaristen Niclas Knudsen og trommeslageren Emil de Waal.

Nicolai Munch-Hansen har samlet en håndfuld af de tunge drenge i dansk jazz – Jakob Bro, Kresten Osgood Mads Hyhne. Forvent jazz i rå mængder, når Nicolai Munch-Hansens Music Box kommer til øen.

Guitaristen Aske Jacoby har spillet med dem – fra C.V. Jørgensen til Thomas Helmig. På Papirøen står han i front med eget materiale stærkt fulgt af blæserne Mads La Cour, Anders Gaardmand, Mads Hyhne og Jacob Munck.

Den herboende amerikanske multiinstrumentalist Ned Ferm har en stærk tilknytning til den nordeuropæiske scene for improviseret musik og rock. Ferm har spillet med Roswell Rudd, Airto Moriera, Randy Peterson, Chris Speed, Kira Skov, George Garzone, Steffen Brandt, Jakob Bro, Nikolaj Nørlund, Anders Christensen, Nicolai Munch-Hansen og Peter Ole Jørgensen og står i front for The Ned Ferm Failure, the Ned Ferm Trio/Quartet og the Ned Ferm/Osgood Duo.

 

Program, Jazz Meets The Street

Mandag 7/7, 14:00:
→ Mikkel Ploug Group feat. Loren Stillman (DK/US)

Tirsdag 8/7, 14:00:
→ Radio Timbuktu

Onsdag 9/7, 14:00:
→ The Homies (DK/US)

Torsdag 10/7, 14:00:
→ Kalaha feat. Rumpistol/Niclas Knudsen/Spejderrobot/Emil de Waal

Fredag 11/7, 14:00:
→ Nicolai Munch-Hansens Music Box

Lørdag 12/7, 14:00:
→ Aske Jacoby & Blæserkvartetten Vindstød

Søndag 13/7, 14:00:
→ Ned Ferm (US)

Der er gratis adgang til alle koncerterne. Vel mødt!

 

Transport

5 min på cykel fra Højbro Plads, 3 min gang fra 9A’s stop på Prinsessegade, og 15 min gang fra Christianshavns Metro. Havnebus 993 sejler direkte til PapirØen fra Nyhavn/Havnegade. Husk at du kan rejse billigt med Copenhagen Jazz Festivals særlige transportbillet til bus, tog og metro. Læs mere på jazz.dk/transport