Fredag 1. juli – Copenhagen Jazz Festival åbner med power


Fredag den 1. juli er festivalens første dag, og det går ikke stille for sig med mere end 130 koncerter. Også resten af festivalugen bringer vi den daglige jazzudsigt – med udvalgte koncerter og hjælp til hvordan du klarer dig igennem dagen.

Festivalens officielle åbningskoncert finder sted i Pressen, Politikens Hus kl. 16, hvor forfatter Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter serverer materiale fra deres kommende jazz’n’poetry-udgivelse “Power!”

Et par stenkast derfra, på historiske Palæ Bar, skyder man årets festival igang med uddelingen af den årlige Palæs Jazz Pris fra kl. 14.00. Modtageren er i år den talentfulde tenorsaxofonist Anders Gaardmand, der foruden æren også kan se frem til en pris på 25.000 kroner. Gaardmand har været et kendt navn i dansk musik siden 1970’erne, boet i New York i en årrække og har siden 2003 været fast mand hos DR Big Bandet.

JazzCup er et andet af Københavns klassiske jazzsteder. Den lille klub i Gothersgade lægger hårdt fra land med en koncert før den officielle åbning, da de allerede kl. 14.30 har Bülow/Franck/Kristiansen Quintet på programmet.

På Nationalmuseet er sure miner forbudt, når de to orkestre Leonardo Pedersens Jazzkapel og svenske Gentlemen & Gangsters spiller op til gratiskoncerterne Glad Jazz på Nationalmuseet kl. 15.00. Traditionel og spilleglad jazz fra øverste hylde.

14:00: Palæs Jazz Pris, Palæ Bar – Læs mere
14.30: Bülow/Franck/Kristiansen Quintet, Jazzcup – Læs mere
15:00: Glad jazz på Nationalmuseet, Nationalmuseet – Læs mere
16:00: Official Opening of Copenhagen Jazz Festival 2016,  Pressen, Politikens Hus – Læs mere
17:00: Ibrahim Electric,  Sølyst – Læs mere
17:30: Meschiya Lake & Big Easy Lovers (US/DK),  Balders Plads – Læs mere

Se alle dagens koncerter på www.jazz.dk/koncerter

 

Phronesis-credit-Linea-Høiby-3

Åbningsaftenen fortsætter på jazzklubberne. Her kan du bl.a. høre den amerikanske pianist Dave Kikoski på Montmartre, den legendariske bassist Gary Peacock på The Standard, eller den anmelderroste powertrio Phronesis (DK/UK/NO), der har gang i en fantastisk international karriere et sted mellem London og København.

– Eller du kan svinge forbi Jazz by the Sea, hvor Carsten Dahl spiller Stings musik i solnedgangen på Islands Brygge. Jazzfestivalen fortsætter ud i natten på Christiania Børneteater, La Fontaine, Montmartre, PH Caféen m.fl.

Med cirka 140 koncerter fredag den 1. juli spreder jazzen sig i byens gader og stræder fra første anslag, og der er nok at se til for det jazzhungrende publikum. Vi opfordrer jer til at gå på opdagelse – både på gaden, i programmet og i de mange guides, man allerede nu kan læse på www.jazz.dk.

19:00: Riel/Pasborg Universe feat. Tomasz Stanko (DK/PL), Sølyst – Læs mere
19:30: Clasijazz Big Band feat. Kenny Werner w/ Jerry Bergonzi, Prøvehallen / Cowbell – Læs mere
20:00: Dave Kikoski Danish Trio (US/DK), Jazzhus Montmartre – Læs mere
20:00: Sinne Eeg & Thomas Fonnesbæk Duo, PH Caféen – Læs mere
20:00: Tango Orkestret, Under Sejlet – Læs mere
20:00: Carsten Dahl plays Sting, Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge – Læs mere
20:00: The La Fontaine Opening Night Orchestra, La Fontaine – Læs mere
20:30: Gary Peacock with Niels Lan Doky, Alvin Queen & Gabor Bolla, The Standard – Læs mere
21:00: Old News, Amager Bio – Læs mere
21:00: Phronesis (UK/DK/NO), Jazzhouse – Læs mere
23:30: Meschiya Lake & Big Easy Lovers (US/DK), Charlie Scott’s – Læs mere
23:30: Montmartre Jam Sessions, Jazzhus Montmartre – Læs mere

Husk at følge med på Facebook og Instagram, hvor festivalens fotografer løbende dækker Copenhagen Jazz Festival fra den 1.-10. juli. Her kan du også finde billeder fra musikere, spillesteder og andre publikummer på det officielle hashtag #cphjazz.

Se alle aftenens koncerter på www.jazz.dk/koncerter