Open Air: Masser af gratis jazz på torvene og i haverne


Siden 1979 har Copenhagen Jazz Festival budt på en kombination af internationale navne i byens koncertsale og på de helårsagtive jazzklubber, og det, som er blevet beskrevet som: “det folkelige liv til de gratis udendørs koncerter på byens torve, cafeer og stræder.”

I den seneste tid er der sluppet masser af spændende navne til open air-programmet. Traditionen tro er der musik i Kongens Have, på Vandkunsten og ved Nyhavns Mindeanker. Der er masser af internationale gæster i Lindevangsparken på Frederiksberg, Fringe Jazz i Pumpehuset og til Roots & Jazz på Balders Plads. Der er fokus på yngre, upcoming navne hos bl.a. Huset-KBH Gårdhaven, i Studenterhusets Gård, Apollo Courtyard på Charlottenborg og på Litauens Plads. Og så er der torvekoncerter og lokale initiativer på Amerika Plads, Melchiors Plads, Brønshøj Torv og ved Kulturhuset Viften i Rødovre.

Dengang som nu har de mange gratiskoncerter været en uundværlig del af festivalen, og samtidig har den udviklet et mangfoldigt tilbud med både danske og internationale profiler til glæde for nye og tilbagevendende gæster. Der er musik for enhver smag, og vi opfordrer læserne til at gå på opdagelse i det overdådige program her på Jazz.dk.

Kongens Have – se programmet
Vandkunsten – se programmet
Højbro Plads – se programmet
Nyhavns Mindeanker – se programmet
Balders Plads (Roots & Jazz) – se programmet
Pumpehusets Byhave (Fringe Jazz) – se programmet
Lindevangsparken, Frederiksberg – se programmet
Studenterhuset I Gårdhaven – se programmet
Huset-KBH I Gårdhaven – se programmet
Apollo Courtyard (Charlottenborg) – se programmet
Litauens Plads – se programmet
Melchiors Plads – se programmet
Amerika Plads – se programmet
Brønshøj Torv (Brønshøj Sommerjazz) – se programmet
Koncertkirken (open air) – se programmet
Viften – se programmet

Det trykte program for Copenhagen Jazz Festival 2019 udkommer i begyndelsen af juni måned. Nærmere detaljer meldes ud via www.jazz.dk og på festivalens Facebook-side.