ALICE fuldender programmet med vildt, tysk big band på Islands Brygge


Det nye regionale spillested Alice (tidl. Jazzhouse og Global) fuldender programmet for Copenhagen Jazz Festival med et nytænkende, tysk big band. I tråd med spillestedets profil i løbet af året præsenterer Alice både koncerter på Nørre Allé 7 og “ud af huset” med internationale genrefornyere og med udsyn til alverdens musikalske rødder.

Andromeda Mega Express Orchestra (DE)
Fredag 12. juli, 20:00 at Jazz by the Sea – Køb billet her
Præsenteret i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark

Tyske Andromeda Mega Express Orchestra er et fænomen. Et big band, der alligevel slet ikke lyder som et big band. Og et orkester, der ikke blot krydser grænser mellem progressiv jazz og klassisk musik, men også uden at blinke indarbejder både sci-fi soundtracks, hiphop, afrobeat-inspirerede polyrytmer og meget mere. De har også gjort sig bemærkede gennem deres samarbejde med indietronica-pionererne i The Notwist og de danske anmelderfavoritter Efterklang.

At de også har en sjælden evne til at engagere publikum beviste de i overvældende grad på Roskilde Festival i 2016. Her skrev Undertoners anmelder efterfølgende: “AMEO gør det fra starten klart, at deres version af moderne progressiv jazz er helt deres egen. Det er gennemkomponeret big band progjazz i en moderne og vedkommende skikkelse, der, hvis den skulle, bedst kunne sammenlignes med norske Jaga Jazzist. På Roskilde Festival kan disse herlige underfundige fund samle flere tusind mennesker, som ellers aldrig ville finde sig selv til lignende arrangementer. Det er en smuk oplevelse for både publikum og orkester.”

Selv omtaler de orkestret som et levende laboratorium. Eksperimenterende, legesygt og medrivende. Senest har de udsendt albummet ‘Vula’ (2017), som byder på både free jazz, tropicalia, minimalisme og elementer af Bach.

 

Spirituel jazz og globale tendenser på ALICE

Koncerten med Andromeda Mega Express Orchestra er Alices store satsning ude af huset til Copenhagen Jazz Festival. Der bydes dog også på en perlerække af stærke kunstnere hjemme hos Alice på Nørre Allé 7. Glæd dig til et vidtfavnende program, hvor spirituel jazz favner globale tendenser, og hvor der både er plads til fordybelse og fest.

“Vi skal omkring Indien, Egypten, Grækenland, Uganda, USA, Australien, England og selvfølgelig Danmark. En sand verdensomrejse med førsteklasses musikere som Sarathy Korwar, Nadah El Shazly, Girls in Airports, Joshua Abrams, Xylouris White, Nihiloxica m.fl.,” oplyser Alice.

Xylouris White (GR/AU)
Mandag 8. juli, kl. 21.00 – Læs mere / Køb billet

Girls in Airports
Tirsdag 9. juli, kl. 21.00 – Læs mere / Køb billet

Joshua Abrams & Natural Information Society (US)
Onsdag 10. juli, kl. 21.00 – Læs mere / Køb billet

Nadah El Shazly (EG)
Torsdag 11. juli, kl. 21.00 – Læs mere / Køb billet

Sarathy Korwar & UPAJ Collective (UK/IN)
Fredag 12. juli, kl. 22.00 – Læs mere / Køb billet

Nihiloxica (UG) + Kampire (UG)
Lørdag 13. juli, kl. 22.00 – Læs mere / Køb billet

Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted den 5.-14. juli på 120 venues. Programmet offentliggøres løbende frem mod 1. juni.