Amerikansk guitarvirtuos fuldender festivalprogrammet i Brorsons Kirke


Med sit stemningsmættede interiør er Brorsons Kirke et af Københavns unikke koncertrum. Det bliver udnyttet til fulde, når Brorsons Kirke og Copenhagen Jazz Festival præsenterer en ny koncertrække med anmelderroste bandledere, som alle er kendt for deres lyriske tone, spirituelle tilgang og urokkelige nærvær i det musikalske nu. Den amerikanske guitarvirtuos Julian Lage fuldender festivalprogrammet i Brorsons Kirke, når han optræder med sin trio under årets Copenhagen Jazz Festival

 

Julian Lage Trio (US)
Søndag 7. juli, kl. 21.30 i Brorsons Kirke – Læs mere / Køb billet

Den amerikanske guitarist Julian Lage er anerkendt som én af sin generations mest lysende talenter, der som 17-årig tog arven op efter Pat Metheny og Kurt Rosenwinkel i Gary Burtons stjernebesatte gruppe. I mere end et årti har den unge, New York-bosiddende musiker gennemgået den spraglede amerikanske musikhistorie med tættekam og nærmest ubegrænset teknisk kunnen, fritænkning og ånd. Til sommer fuldender Julian Lage festivalprogrammet i Brorsons Kirke, når han optræder med sin trio under årets Copenhagen Jazz Festival.

 

Jakob Bro feat. Larry Grenadier & Jorge Rossy (DK/US/ES)
Mandag 8. juli, kl. 21.30 i Brorsons Kirke – Læs mere / Køb billet

Den danske ECM-guitarist Jakob Bro har udgivet 15 plader som bandleder med et bredt udvalg af prominente danske og amerikanske musikere – Lee Konitz, Paul Motian, Andrew Cyrille, Bill Frisell, Joey Baron og Palle Mikkelborg med flere. Når Bro igen besøger Copenhagen Jazz Festival til sommer, bliver det denne gang med følge af to store kapaciteter – den amerikanske bassist Larry Grenadier og den spanske trommeslager og multiinstrumentalist Jorge Rossy. Grenadier er et af de mest efterspurgte moderne jazznavne, der blandt andet er kendt for sit mangeårige virke i Brad Mehldau Trio samt samarbejder med folk som Paul Motian, Stan Getz, Pat Metheny og mange andre. Det samme kan siges om Rossy, der foruden sine mange samarbejder med en lang række prominente jazzfolk – Brad Mehldau, Wayne Shorter, Carla Bley, Charlie Haden med flere – også står bag foreløbigt 15 anmelderroste udgivelser i eget navn.

 

New Jungle Orchestra feat. Palle Mikkelborg
Tirsdag 9. juli, kl. 21.30 i Brorsons Kirke – Læs mere / Køb billet

Pierre Dørges New Jungle Orchestra er en institution i dansk jazz, der siden 1980 har rejst kloden rundt med et særegent take på Duke Ellingtons bigband-tradition og verdensmusikkens naturlige plads i jazzens verden, uanset om man lader sig inspirere af afrikansk, sydamerikansk eller østasiatisk tonesprog – eller følger sporene mellem kontinenterne. På Copenhagen Jazz Festival får det legendariske orkester følge af ingen ringere end Palle Mikkelborg – en af Danmarks mest nytænkende og originale jazzmusikere nogensinde. Mikkelborg trækker i sin spirituelle tilgang såvel på arven fra Miles Davis, George Russell og Gil Evans som på arven fra partiturkomponisterne Ravel, Messiaen og Charles Ives – og for den sags skyld mystikere som Buddha, Krishnamurti og William Blake. Mikkelborg har siden slutningen af 1960’erne udfordret de musikalske konventioner med sit personlige trompetspil, sine ambitiøse orkestre og sine kompositoriske crossover-projekter.

 

Pia Tafdrup & Køs + Tone of Voice Orchestra
Torsdag 11. juli, kl. 21.30 i Brorsons Kirke – Læs mere / Køb billet

Ud fra en gensidig beundring af hinandens udtryk, og forskellige tilgange til at arbejde med kunst, har trioen Køs og digter Pia Tafdrup skabt en fælles koncert. Koncerten er sammensat af temaer, som går på tværs af Pia Tafdrups digtsamlinger fra hendes værkserie om sanserne: ”Smagen af Stål” (2014), ”Lugten af Sne” (2016) og ”Synet af lys” (2018). Det er en meditativ, sanselig koncert hvor musikken gennem improvisation, søger at understøtte og udvide oplevelsen af digtenes forskellige universer og betydninger. Det 10-mand store orkester Tone of Voice Orchestra er et spritnyt, sprudlende kraftværk i dansk musik, der blander et kulørt udvalg af musikere fra den danske folk-, world-, jazz-, impro- og indiescene. Orkestret består af fire vokaler, violin, drejelire, sækkepiber, skalmeje, saxofoner, to trommeslagere og Joel Illerhags hjemmebyggede svenske harpebas. Med den noget uortodokse orkestrering formår gruppen anført af sangskriverne Trinelise Væring og Fredrik Lundin at fremføre dens særegne miks af improvisation og fængende sangskrivning med stor vægt på nordiske traditioner.

 

GinmanBlachmanDahl
Lørdag 13. juli, kl. 21.30 i Brorsons Kirke – Læs mere / Køb billet

Lennart Ginman, Thomas Blachman og Carsten Dahl formår bedre end nogen anden dansk jazztrio at forene spiritualitet med frigjorthed og traditioner med fornyelse. Lørdag den 13. juli afrunder GinmanBlachmanDahl programmet med en intimkoncert i Brorsons Kirkes smukke rum – trioens eneste koncert på Copenhagen Jazz Festival 2019. De tre gamle venner har spillet sammen i en årrække, og da de for snart 20 år år siden fik en international pladekontrakt med Verve Records, havde de også det sigte at arbejde som en selvstændig enhed omgivet af en række danske og internationale solister ved pladeindspilninger og koncerter. Blandt andet i svævende højt niveau med musikere som Palle Mikkelborg og Nils Petter Molvær. Trioen her præsenterer kvalitetsbevidst musik, som på baggrund af et højt teknisk niveau har været båret af en humor og frigjorthed kombineret med en seriøsitet og egentlig ekvilibrisme.

Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted den 5.-14. juli på 120 venues. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk