Amerikanske jazz-esser på Jazz by the Sea: Makaya McCraven, Christian Sands og Goldings/Bernstein/Stewart


Udendørsscenen på Islands Brygge er som altid et af de bedste steder til billedskønne koncertoplevelser med sit tema Jazz by the Sea. Temaets første tre kunstnere er allerede blevet offentliggjort – José James presents “Lean on Me” (5. juli), Airto Moreira with special guest Flora Purim (6. juli) og Mikael Simpson & Sølvstorm (7. juli). Nu er yderligere tre anmelderroste amerikanske navne tilføjet temaets program.

Forbered dig på koncert med den progressive trommevirtuos og producer Makaya McCraven, pianist Christian Sands moderne triojazz samt det overrumplende samspil hos orgeltrioen Larry Goldings/Peter Bernstein/Bill Stewart – billetter er i salg nu.

 

Makaya McCraven (US)
Tirsdag d. 9. juli, kl. 20:00 – Jazz by the Sea – Læs mere / Køb billet

Den amerikanske musiker og producer Makaya McCraven er et af de mest alsidige og efterspurgte navne på Chicagos jazzscene. Legender som Archie Shepp og Yusef Lateef er blot to i den lange række af kunstnere, som blæksprutten McCraven allerede har arbejdet sammen med. Makaya McCraven har desuden ageret opvarmning for stjerner som Wu-Tang Clan, 50 Cent og Kamasi Washington. Hans mest ambitiøse og anmelderroste album til dato, dobbelt-LP’en “Universal Beings” (2018), blev til i samspil med nogle af de bedste “nye” jazzkunstnere fra New York, Chicago, London og Los Angeles. “Universal Beings” blev efterfølgende udnævnt til en lang række “Best Jazz Album 2018”-lister hos medier som New York Times, Rolling Stone, Billboard, NPR, Stereogum, LA Times, Noisey, Exclaim, The Guardian, Nate Chinen, Treble Zine, Wall Street Journal med flere.

 

Goldings/Bernstein/Stewart (US)
Onsdag d. 10. juli, kl. 20:00 – Jazz by the Sea – Læs mere / Køb billet

Glæd dig til en strålende smeltedigel af groove, melodier og swing, anført af tre fænomenale amerikanske sværvægtere på Hammond-orgel, guitar og trommer. I midten af 1990’erne beskrev The New York Times orgeltrioen bestående af Larry Goldings, Peter Bernstein og Bill Stewart som “den bedste orgeltrio i det seneste årti”. Trioen, som nu har spillet sammen i mere end 30 år, er særligt anerkendt for deres fremsynede tilgang, hvor synergisk samspil møder eftertænksom musik. Goldings/Bernstein/Stewart har siden begyndelsen af karrieren indspillet flere end 10 plader, der alle formår at fremvise deres helt distinkte lyd, hvadenten det er deres fortolkninger af jazzstandarder eller egne kompositioner.

 

Christian Sands Trio (US)
Torsdag d. 11. juli, kl. 20:00 – Jazz by the Sea – Læs mere / Køb billet

Som blot 30-årig er den amerikanske pianist Christian Sands allerede et af de mest efterspurgte pianister med jazz som hovedvirke. I løbet af de seneste år har han turneret verden rundt som bandleder (på Copenhagen Jazz Festival, North Sea Jazz m.fl.) og optrådte for nylig som sideman på albums med landsmændene Christian McBride og Gregory Porter. Til sommer vender Christian Sands tilbage med sin helt egen trio som hovednavn på Copenhagen Jazz Festival 2019 – denne gang i de smukke rammer på Jazz by the Sea.

Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted den 5.-14. juli på 120 venues. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk