Copenhagen Jazz Festival og Loppen præsenterer fremtidens jazzlyd fra London, Los Angeles og København


Det traditionsrige spillested Loppen på Christiania og Copenhagen Jazz Festival er i år for første gang gået sammen om at præsentere en række fremsynede, yngre artister, hvor genrer mødes i konstruktive sammenstød

Koncerterne finder sted under temaet Future Sound of Jazz, der siden 1996 har været et af festivalens mest progressive indslag. I den forbindelse har Copenhagen Jazz Festival og pladebutikken Palmspree inviteret fire DJs, der står for musikken og den gode stemning både før og efter koncerterne – inspireret af den nye jazzbølge fra London, Chicago og Los Angeles.

Joe Armon-Jones (UK)
8/7, kl. 22:00 – Loppen – Læs mere / Køb billet

Pianist Joe Armon-Jones (Ezra Collective m.fl.) kommer fra den sprudlende engelske jazzscene, der blander den moderne jazz og fusionsjazz – tænk Return to Forever og Miles Davis’ elektriske periode – med hiphop, dub og andre af Londons elektroniske genreforskydninger. Solodebuten “Starting Today” udkom på Brownwood Recordings og blev nomineret efterfølgende nomineret til årets jazzalbum hos Worldwide Awards. Hans musik har vundet indpas på Spotify med 2.5 millioner plays samt på Radio 1, World Wide FM, og især BBC Radio 6’s UK Jazz Special med Gilles Peterson, hvilket gør Joe Armon-Jones til et af de mest populære navne fra den nye britiske jazzbølge sammen med bl.a. Shabaka Hutchings’ Sons of Kemet og Yussef Kamaal. Den talentfulde producer og tangentspiller har samlet et band fra den eklektiske, engelske musikscene, som man kan opleve for første gang i København.

DJ: Anthon Stacks
Ejer af pladebutikken Palmspree på Nørrebro samt mangeårig dj og radiovært på programmet ‘World News’ på Heartbeats. Showet præsenterer hver uge en samling ny og eklektisk musik fra verdens små hemmelige scener, og i hans DJ-sets kan man finde en stor blanding af alt fra ambient til jazz, afro og broken beat. Alt det musik, du mangler i dit liv.

Yussef Dayes (UK) – sold out
9/7, kl. 22:00 – Loppen

Yussef Dayes er en af den fremadstormende London-scenes mest ekspressive og innovative trommeslagere og producere. Han er bedst kendt som den ene halvdel af Yussef Kamaal og fra kollektivet United Vibrations, og med et album på vej i 2019 bliver han fremhævet som en nøgleperson i den nye britiske bølge af spirituel jazz, afrobeat og hiphop. På debutalbummet fra Yussef Kamaal “Black Focus” blandede Yussef Dayes og Kamaal Williams jazzinspirationerne med breakbeats og dansabel instrumentalhiphop til store anmelderroser. I 2018 udsendte Dayes den monumentale single “Love Is The Message”, som er indspillet i et rasende one take i Abbey Road-studierne, hvor den spirituelle jazz mødes med UK-scenens elektroniske subgenrer. Den hyperaktive trommeslager/producer har et album på vej i 2019, og det vil højest sandsynligt danne udgangspunkt for den britiske komet, når han gæster Loppen og Copenhagen Jazz Festival.

DJ: Jesper Lemke
Medstifter af pladeselskabet Super Bad Disco, der blandt står bag udgivelser med Berlin Zoo og Athletic Progression. Jesper Lemke har i mange år som booker beskæftiget sig med kvalitetsmusik i alle genrer fra Brazil til jazz og er blandt andet medstifter af den nye jazzklub “Monten” på Montmartre. Den samme kvalitet findes i hans DJ-sets, der byder på alt fra edgy jazz til disco fra de sidste 50 år.

Sudan Archives (US) – få billetter tilbage
10/7, kl. 22:00 – Loppen – Læs mere / Køb billet

Sudan Archives (US, Stones Throw Records) er skabt af vokalisten, violinisten og sangskriveren Brittney Denise Parks. Den 25-årige autodidakte musiker trækker inspiration fra så forskellige kilder som sudanesisk folkemusik, moderne R&B med tunge hiphop-beats samt de mere eksperimenterende dele af den elektroniske scene. Som 19-årig flyttede hun til Los Angeles for at studere musikteknologi. Det var her hun fik ideen til sin unikke fusion mellem de traditionelle nordafrikanske violintoner og en mere kontemporær elektronisk produktion. Sudan Archives var en realitet. I 2017 debuterede Sudan Archives med sin selvbetitlede EP, og sidste år udkom også “Sink” på det feterede pladeselskab Stones Throw (også J Dilla, Madlib, Madvillain m.fl)., der høstede lovprisende ord i toneangivende medier som Pitchfork og New York Times.

DJ: Astrid Engberg
Sangerinde, DJ og radiovært på MMH Radio programmet ‘A Love Supreme’, der en gang om måneden byder på en masse musik med sjæl fra afro til spirituel jazz og soul. Det samme gælder for hendes DJ-sets, der blander fortid, nutid og fremtidens traditioner i én stor organisk blanding.

Ill Considered (UK)
11/7, kl. 22:00 – Loppen – Læs mere / Køb billet

Ill Considered er et af de spændende og vitale navne på den britiske jazzscene. Bandet mixer dybe grooves med klagende melodier, som har rødder i spirituel jazz tilsat afrikansk-inspirerede rytmer – alt sammen med et tydeligt improvisatorisk udgangspunkt. Bandets første to plader var udsolgt, før de overhovedet røg i trykken, hvilket er en af årsagerne til deres efterfølgende færd rundt i Europa (bl.a. på Le Guess Who). Koncerten på Loppen under Copenhagen Jazz Festival 2019 er første gang, publikum kan opleve dem i København.

DJ: Dust Masta Hiss
Dust Masta Hiss er en af de dybeste pladesamlere og DJs i København med en stor kærlighed for det obskure, og en samling der indeholder alt fra italienske soundtracks til sjælden soul og jazz. Desuden er han medlem af DKs største dj crew Super Bad Disco, samt vært på radioprogrammet Dust With Shatter på MMH Radio sammen med Shatter Hands.

Dungen performing “Ta Det Lugnt” (SE) – few tickets left
13/7, kl. 22:00 – Loppen – Læs mere / Køb billet

At lytte til “Ta Det Lugnt” er én af de største musikalske vitaminindsprøjtninger, man kan opdrive. Albummet, der udkom til anmelderroser i 2004, var Dungens tredje, og spredte sig som ringe i vandet til et forbløffet publikum – både i det solhungrende Skandinavien og i allerede solbrændte egne i Australien og USA. Under Copenhagen Jazz Festival 2019 får publikum mulighed for at tage deres helt egen dosis D-vitamin ind gennem øregangene, når Dungen helt enestående fremfører “Ta Det Lugnt” i sin helhed på Loppen. Jubilæumskoncerten præsenteres af Copenhagen Jazz Festival og Smash!Bang!Pow!

Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted den 5.-14. juli på 120 venues. Programmet er ude på www.jazz.dk.