Copenhagen Jazz Festival præsenterer: Fatman Forever! – en kærlig jazzhyldest til Morten Lindberg


Copenhagen Jazz Festival og Morten Lindbergs nærmeste musikalske venner præsenterer en kærlig jazzhyldest til en inkluderende éner, der satte et uerstatteligt præg på musiklivet i Danmark. Fatman Forever! tager form som en storslået livekoncert i Kongens Have den 10. juli

I marts forlod den folkekære tv- og radiovært, DJ, skribent, filantrop, musiker og skuespiller Morten Lindberg sit jordiske hylster alt for tidligt. Under kunstnernavnene Master Fatman og Tykmesteren lykkedes det ham i mere end 30 år at dele ud af sin smittende glæde ved den kosmiske kærlighed, den gode mad, musikken, selve livet – og i særdeleshed jazzen, som han både som DJ og radiovært (Radio 24syv og P8 Jazz) gjorde sit for at udbrede.

Rollen som Master Fatman påtog Lindberg sig allerede i slutningen af 80’erne i et oprør med tidens skønhedsfikserede tyndhedsidealer, og det bløde, nærværende oprør med tidsåndens mest fremmedgørende tendenser blev et ubrydeligt varemærke. På hans helt egen måde var det det altid inderligt sympatiske nærvær, der sikrede Morten Lindberg en plads i Danmarks bevidsthed og i hjertet hos de kunstneriske bekendte – fra de tidlige dage med ABBA-covers som Master Fatman and his Freedom Fighters til Elvis-kostume og tommetyk selvironi i Vild med Dans til madprogrammerne, jazzprogrammerne og nærmest alt derimellem.

Under Copenhagen Jazz Festival 2019 hylder en række af Morten Lindbergs musikalske venner den afdøde éner, der ikke blot var en god personlig ven, men i den grad en god ven af musikken. Hyldesten bliver i form af en koncert med fast line-up og et væld af gæster. Grundstammen denne helt særlige eftermiddag i Kongens Have er: Jacob Gurevitch, Dan Hemmer, Jakob Dinesen, Kasper Tranberg, Ben Besiakov, Kristoffer Sjelberg, Bastian Sjelberg, Rune Olesen og Sal Dibba.

Fatman Forever! – en kærlig jazzhyldest til Morten Lindberg
Onsdag den 10. juli, kl. 16:00 – Kongens Have
Læs mere / Fri entré

Den 41. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 5.-14. juli på 120 venues i København og Frederiksberg. Find programmet her på www.jazz.dk